Κινητοποιήσεις αγροτών. Έργο που έχουμε ξαναδεί- ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Διαβάσαμε την απόφαση των αγροτών για κινητοποιήσεις από τον Γενάρη για να λυθούν τα πολύ σοβαρά τους προβλήματα που κανένας σε αυτήν την χώρα δεν αμφισβητεί ότι έχουν όμως…

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνήθως οι αγρότες προγραμματίζουν κινητοποιήσεις, ζεσταίνουν τα τρακτέρ, οι κτηνοτρόφοι χύνουν λίγο γάλα στις πλατείες, καίνε χόρτα που προορίζονται για την συντήρηση του ζωικού κεφαλαίου και κάπου κοντά στον Μάρτη μαζεύονται πάλι ο καθένας στο χωράφι του και οι κτηνοτρόφοι στις στάνες τους.

Λουφάζουν μέχρι τον επόμενο Γενάρη περνώντας τον καιρό τους από το χωράφι στον καφενέ και από την στάνη επίσης στον καφενέ, συζητώντας τον καημό τους και συνειδητοποιώντας  για μία ακόμη φορά ότι  δεν βγαίνει η χρονιά και το κόστος παραγωγής παραμένει μεγαλύτερο από το όφελος που θα έπρεπε να δώσει ο κόπος τους και ξανά μανά τον άλλον τον Γενάρη – αυτό το αποφασίζουν στον καφενέ –  κάπου λίγο πριν τα Χριστούγεννα και δώστου το ίδιο παραμύθι και ξανά μανά τα ίδια.

Το γάλα πηγαίνει χαμηλά, τα λιπάσματα κι οι  σπόροι βγαίνουν ακριβά.

Κύριοι, αν δεν οργανωθείτε, δουλειά δεν γίνεται.

Επειδή η απεργία και η κινητοποίηση είναι το τελευταίο όπλο του αδικημένου, πρέπει να οργανωθεί καλά τουλάχιστον δύο χρόνια πριν – δεν πειράζει, βγείτε μετά από δύο χρόνια για να διαμαρτυρηθείτε αλλά οργανωμένα και κυρίως αποφασισμένα.

Λάβετε τα μέτρα σας και μείνετε μακριά από το χωράφι σας  για όσο και αν χρειαστεί.

Μοιράστε το γάλα στις οικογένειες που δεν έχουν μην πουλάτε.

Περιφρουρείστε από τις «Ελληνοποιήσεις» όλα σας τα προϊόντα. Οργανωθείτε και πουλήστε τα μόνοι σας. «Ατζέντηδες» άνεργοι πολλοί. ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙΤΕ.

Και όσο για «μπες – βγες» στα γραφεία των βουλευτών και νομαρχών μην περιμένετε χαΐρι. Δεν το ’δατε τόσα χρόνια από δω και μπρός θα το δείτε;

Κόψτε το κλαψούρισμα και παλέφτε για το δίκιο σας.

Οι πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν από λόγια.

Είναι χοντρόπετσοι.

Μόνο αν γίνεται μία γροθιά κάτι θα κάνετε. Διαφορετικά οι λαθρομετανάστες περιμένουν στην ουρά.

Οι κυβερνήσεις επειδή το πράγμα έχει «μαμαλίγκα», θα τους δώσουν τα χωράφια σας και σεις θα κοιτάτε απ’ όξο.

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ