Επιβάλλεται Εθνική εγρήγορση. Ψύχραιμα και αποφασιστικά

 

Σήμερα, που η Ελλάδα είναι στον κυκεώνα της κρίσης λόγω της επιθετικότητας της Τουρκίας, είναι σκόπιμο να θυμίσουμε στους Έλληνες και την κυβέρνηση τι σημαίνει πατριωτισμός…

Σημαίνει να βάζεις πρώτα την πατρίδα Και να μην υποχωρείς στα κυριαρχικά σου δικαιώματα.

Οι Έλληνες και ξένοι παρατηρητές δεν πρέπει να αντιλαμβάνονται την Ελλάδα ως μια μικρή περιφερειακή χώρα ή ένα δυτικό προτεκτοράτο που περιμένει στωικά τις αποφάσεις των άλλων, αλλά ως έναν παίχτη ενταγμένο στους κύκλους της Ευρώπης, της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Σαν ένα κυρίαρχο, περήφανο εθνικό κράτος που παίρνει  πρωτοβουλίες και χτίζει συμμαχίες.

Κυρίως όμως να μην διχάζει τους Έλληνες.

Γιατί μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμψει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικήσει- απαιτήσει τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδώσει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό.

Η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, η προάσπιση των συνόρων και της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι ζωτικό  θέμα.

Αποτελούν κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να παραβιασθούν από κανέναν. Αρκετά πια με τις παραχωρήσεις.

Παραχωρήσαμε ως χώρα στις Πρέσπες, δώσαμε στον  Ερντογάν τα κλειδιά του προσφυγικού, παραχωρήσαμε τον δημόσιο πλούτο στο Υπερταμείο της Υποτέλειας. Ως εδώ.

Όποιος θέλει  να ασκήσει βία για να καταπατήσει τα  κυριαρχικά δικαιώματα, οφείλει από τώρα να γνωρίζει ότι θα πληρώσει ακριβά το τίμημα.

Η Τουρκία απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν πρόκειται για τις «γνωστές» κατά καιρούς προκλήσεις και απειλές.

Η «συμφωνία» της με την  Λιβύης, αναβαθμίζει την Τουρκική προκλητικότητα σε επίπεδο επιθετικών κινήσεων. Έχουμε την αρχή μιας νέας περιόδου εκδήλωσης του τουρκικού επεκτατισμού, στην καρδιά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Επιβάλλεται να υπάρξουν καθαρές εθνικές γραμμές που θα στηρίζονται και θα εμπεδώνουν την αναγκαία εθνική ομοψυχία.

Μια κοινή γραμμή από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έτσι ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στον Ελληνικό λαό και να στείλουμε μήνυμα αποφασιστικότητας σε κάθε κατεύθυνση: και προς την Τουρκία και προς τους εταίρους και συμμάχους μας.

  • Απαιτούμε την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ που δεν επιτρέπεται να συνεχίσει να νίπτει τας χείρας του». και να ταυτίζει τον θύτη με το θύμα

Και τέλος, είναι επιβεβλημένη η ενεργή στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.