Τέλος εποχής είχαμε χθες για τον δήμαρχο της Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, σε μια πολύ σημαντική εταιρεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την ΔΙΑΑΜΑΘ ( ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ).

Αν και θεωρούνταν φαβορί για την επανεκλογή του, έχοντας την στήριξη μεταξύ άλλων των δημάρχων του Έβρου, οι οποίοι με επικεφαλής τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της παραμονής του στην συγκεκριμένη θέση, τελικά τα δεδομένα ανατράπηκαν. Οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι τεσσάρων μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ζαμπούκης της Αλεξανδρούπολης, ο Θόδωρος Μουριάδης της Καβάλας, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και ο δήμαρχος της Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, κατέθεσαν 7μελή σύνθεση του νέου Προεδρείου με τους ίδιους και τους δημάρχους Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, Προσοτσάνης Θεόδωρου Αθανασιάδη και Μύκης Χουσείν Ριτβάν. Αυτοί όλοι διαθέτουν το 51,5%, οπότε βάση του νόμου έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ΔΙΑΑΜΑΘ είναι η σημαντικότερη ίσως εταιρεία στην Περιφέρεια μας, αφού διαχειρίζεται τα έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν τα απορρίμματα και την δημιουργία των μονάδων επεξεργασίας, όπως ΧΥΤΥ και ΜΕΑ. Τις δυο μονάδες δηλαδή που ήδη κατασκευάζονται στην Αλεξανδρούπολη, ενώ προετοιμάζεται και η ΜΕΑ στην Ορεστιάδα. Ο κ.Μαμσάκος σίγουρα… αιφνιδιάστηκε απ’ τις εξελίξεις και το μόνο που κατάφερε, ήταν να ζητήσει χρονική διορία ως την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να εκπροσωπείται και η Θάσος από τον δήμαρχο της στο νέο Δ.Σ, υποστηρίζοντας ότι είναι ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα. Ακόμα και αν συμβεί πάντως αυτό, η πλειοψηφία είναι ήδη δεδομένη, όπως και η αποχώρηση από την θέση του Προέδρου του δημάρχου Δράμας.

Είναι άγνωστο τι θα γίνει με τις αποφάσεις της… τελευταίας στιγμής που έλαβε, όπως για παράδειγμα την πρόσληψη με 20μηνη σύμβαση του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Αλεξανδρούπολης Γιώργου Κουκουράβα, την οποία ζήτησε και πέτυχε ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης. Η συγκεκριμένη, απαράδεκτη ενέργεια του κ.Μαμσάκου άλλωστε, προκάλεσε αντιδράσεις και ήταν και αυτός ένας από τους λόγους (υπάρχουν και άλλοι σημαντικότεροι), που έφερε την “αποστρατεία” του από την συγκεκριμένη θέση, στην οποία επιθυμούσε διακαώς να παραμείνει.

 

Νέος Πρόεδρος ο Τσέπελης

Είναι χαρακτηριστικό, ότι την Κυριακή βρέθηκε στο Τυχερό και στην ημερίδα που διοργάνωσε εκεί ο δήμος Σουφλίου, όχι μόνον γιατί έχει καλές σχέσεις με το νέο δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, αλλά μάλλον για να συναντηθεί και να συζητήσει το θέμα της ΔΙΑΑΜΑΘ με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Αυτός όμως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν αναμίχθηκε καθόλου στην συγκεκριμένη διαδικασία. Οι νέοι δήμαρχοι ανέλαβαν τις πρωτοβουλίες και επέβαλλαν τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

Οι πληροφορίες θέλουν το νέο δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη να είναι ο καινούργιος Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου. όπου σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, αφού ήταν στην ομάδα των δημάρχων που επέβαλλαν τις εξελίξεις. Σε αντίθεση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που θέλησε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά… ατύχησε. Κι αυτό δεν αποκλείεται να του στοιχίσει και στην προσπάθεια εκλογής του στη θέση του Προέδρου της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Γιατί εκτός του ίδιου και του απερχόμενου Προέδρου και τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, αναμένεται να προκύψει σίγουρα και νέα υποψηφιότητα.

ΠΗΓΗ: EVROS NEWS