Οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δημοτών και όχι των αιρετών

 

Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε γράψει ότι αριθμός δημοτικών υπαλλήλων εκτελεί και χρέη κομματάρχη με την ανάλογη «πληρωμή» όταν ο υποστηριζόμενος δήμαρχος ερχόταν στην διοίκηση του δήμου.

Ο τρόπος πληρωμής συγκεκριμένος. Αναβάθμιση της θέσης του ή μετακίνηση σε πόστο όπου συνήθως δεν έχει πολύ δουλειά.

Εκείνη την περίοδο δεχτήκαμε επίθεση από ανώτερο στέλεχος του δήμου και συνδικαλιστή για το αβάσιμο των γραφομένων μας, τότε.

Σήμερα διαβάζουμε στον Μαχητή μία επιστολή από υπάλληλο του δήμου που λέει ότι η νέα διοίκηση στον δήμο Ξάνθης μετακινεί επιλεκτικά υπαλλήλους σε διευθυντικές θέσεις «προσωρινά» προφανώς για να πληρώσει γραμμάτια «κοματαρχικής» προσφοράς. Μία λογική που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Σύμφωνα με την επιστολή που κοινοποιήθηκε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης, οι «ψίθυροι» περί μετακίνησης υπαλλήλων λόγω της «πληρωμής» της όποια προεκλογικής προσφοράς, δημιουργεί πρόβλημα στους υπόλοιπους που περιμένουν την όποια αναβάθμισή τους αξιοκρατικά και με την «σειρά» τους, προκαλώντας παράλληλα έντονο συναίσθημα ανισότητας.

Είναι καλό η νέα δημοτική αρχή να μην αρχίσει από τώρα τις «αναβαθμίσεις» και την παρέμβαση στο έργο των δημοτικών υπαλλήλων αν δεν δει την συνολική απόδοσή τους και τις όποιες μετακινήσεις και αναβαθμίσεις καλό θα είναι να τις κάνει στα πλαίσια των υφιστάμενων νόμων και κανονισμών. Διαφορετικά θα είναι ένα ακόμη δείγμα γραφής της νέας διοίκησης που μόνο στην … «χρηστή» δεν παραπέμπει.