Από Σεπτέμβριο θα δείτε … τώρα έχουμε διακοπές λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε τον συνήγορο του διαβόλου δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό να επισημάνουμε κάποιες παρατηρήσεις στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με τίτλο: Τραγικός… ο απολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον ένα μήνα της θητείας της

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, γυρνά στα παλιά γνωστά μονοπάτια και επαναφέρει στον δημόσιο λόγο τον εμφύλιο. Μιλάει για κομματικοποίηση του κράτους λησμονώντας προφανώς πώς όποιος δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι τους και δεν τολμούσε να εξυπηρετηθεί ως πολίτης ή επαγγελματίας σε οποιαδήποτε συναλλαγή του με το κράτος το οποίο ταυτίστηκε απόλυτα με το κόμμα. Επίσης μιλά για εξυπηρέτηση συμφερόντων λησμονώντας προφανώς τον Καλογρίτσα και τις χλιδάτες διακοπές του Τσίπρα σε πολυτελή θαλαμηγό επιχειρηματία.

Όσο για τα εργασιακά δικαιώματα τα οποία κατακρημνίστηκαν στον ένα μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ, μάλλον πρέπει να χαμογελάσει κανείς με κατανόηση στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι εργαζόμενοι επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ γνώρισαν τις μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, απαξιώθηκε το σύστημα παιδείας και υγείας, ακρίβυνε το βιοτικό τους επίπεδο. Κατά τα άλλα αντιλαμβάνονται όλοι τον λόγο που ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για εργαζόμενους και δικαιώματα. Προφανώς νομίζει πώς οι πολίτες εκτός από τους «επιδοματούχους» και τεμπέληδες, έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Επίσης αποκαλεί τον Βελόπουλο ακροδεξιό, και εξανίσταται γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε μέσα σε ένα μήνα σοβαρότατα νομοσχέδια ενώ αυτοί σε πέντε χρόνια έφερναν νομοσχέδια περί «δημοκρατικότητας» και προστασίας του ασύλου και των μπαχαλάκιδων. Αυτό τους ενδιέφερε, από εκεί αντλούσαν «πελατεία» για αυτούς νομοθετούσαν. Λογικό είναι να «πάθουν την πλάκα τους» γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνοδοιπόροι του ετοίμασαν τα νομοσχέδια όσο ήταν στην αντιπολίτευση. Η ίδιοι οι ΣΥΡΙζαίοι, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αντί να ετοίμαζαν νομοσχέδια έκαιγαν την Ελλάδα.

Ναι υπάρχει μία διαφορά.

Τους καίει η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου γιατί δεν θα έχουν χώρους να κρύψουν την πολιτική τους «πελατεία».

Τους καίει το θέμα της αυτοτέλειας των δημαρχιακών διοικήσεων γιατί αυτοί δε κατάφεραν στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του τόπου, να κερδίσουν ούτε μία τοπική κοινωνία, ούτε έναν δήμαρχο.

Σαφέστατα τους καίει ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να δουλέψει για την αγορά και όχι να ροκανίζει κονδύλια και τα στελέχη του να το παίζουν μεγαλοκαθηγητάδες «προοδευτικού τύπου» και οι “μπαχαλάκιδες” να καίνε τα πανεπιστήμια. Σαφώς και τους χάλασε την σούπα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδυάζει την μόρφωση με την εξεύρεση καλής και καλά αμειβόμενης εργασίας.

Όσο για τον έλεγχο της ΕΡΤ ας μην ξεχνάει ότι οι ίδιοι την κατάντησαν πλυντήριο και μέσον προπαγάνδας χειρότερης ακόμη και από αυτήν της Βόρειας Κορέας.

Τέλος όσο για την κατάργηση  ως απαραίτητο προσόν το πτυχίο ΑΕΙ για τους ειδικούς συνεργάτες των υπουργών, θα πούμε στον ΣΥΡΙΖΑ «Βλέπε Καρανίκα».