Θα καταφέρει ο Μ. Τσέπελης να διοικήσει τον δήμο;

 

Διαβάζοντας κανείς τις θέσεις της ΚΕΔΕ, οι οποία δεν έκρυψε τον σκεπτικισμό της κατά πόσο μπορούν οι δήμοι να διοικηθούν κάτω από τις συνθήκες που προκλήθηκαν από την «ντεμέκ» απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για τους δημάρχους όπως του Μ. Τσέπελη ο οποίος και θα ορκιστεί στις 1 Σεπτεμβρίου καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Θα καταφέρει ο Μ. Τσέπελης να βρει την χρυσή τομή;

Θα καταφέρει να διοικήσει τον δήμο Ξάνθης ο οποίος βγαίνει από μία περίοδο απραξίας της διοίκησης Δημαρχόπουλου;

Δεν μπορούμε  να φανταστούμε τον Μ. Τσέπελη να συνεργάζεται με τους συμβούλους του Δημαρχόπουλου εκτός αν τους «κλέψει» – δηλαδή τους πείσει να ανεξαρτητοποιηθούν έναντι ανταλλάγματος θέσης ευθύνης, –  αλλά ούτε τον Σάββα Μελισσόπουλο να λέει «ναι σε όλα» καθώς και τον Γιάννη Παπαχρόνη που είχε σαν σημαία τα «καθαρά» χέρια.

Σαφώς και πρέπει να διοικηθεί ο δήμος της Ξάνθης. Σαφώς και οι Ξανθιώτες δεν μπορούν να περιμένουν και άλλο την συνέχιση της απραξίας από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου.

Σαφώς και όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Μ. Τσέπελης παρόλο το «αμαρτωλό» του παρελθών, σύμφωνα με τον Χ. Δημαρχόπουλο, ο οποίος και τον καρατόμησε στο παρελθών, ο νέος δήμαρχος  δουλεύει και έχει διάθεση να δουλέψει και αυτό, είναι βέβαιο ότι κανένας Ξανθιώτης δεν το αμφισβητεί.

Θα μπορέσει όμως να ξεπεράσει τους «σκοπέλους» που ήδη θέτει η «απλή αναλογική» του ΣΥΡΙΖΑ;

Θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά του;

Ή μήπως λόγω αδυναμίας θα λέει ναι σε όλους και θα παλεύει μόνος του να ικανοποιήσει τις ανάγκες των Ξανθιωτών;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ