Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (23-7-2019) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Λίγη ώρα αργότερα, στην παλαιά Εθνική Οδό Συνόρων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν και ακολούθησαν το παραπάνω όχημα, το οποίο κατευθύνθηκε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου τελικά ο οδηγός – διακινητής το ακινητοποίησε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (24-7-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νόμο Έβρου,  από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 34 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του Πέπλου, ένα σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους δύο δράστες πλησίον αυτού. Αντιλαμβανόμενοι την αστυνομική παρουσία και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, οι δύο διακινητές τράπηκαν πεζοί σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν δέκα (10) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους οι δύο διακινητές  μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φερών.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (27-7-2019), στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ξάνθης, τρεις (3) διακινητές, ένας 44χρονος αλλοδαπός και δύο ημεδαποί, ένας 38χρονος και μία 28χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 27/28-7-2019, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς μεικτού συνεργείου ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, οι δύο δράστες, ηλικίας 38 και 28 ετών, διότι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Πόρτο Λάγους – Ξάνθης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

     

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (26-7-2019), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 46χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 49 και 39 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Δαδιάς Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον 49χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία, καθόσον το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους άλλους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), με οδηγό τον 46χρονο και συνοδηγό τον 39χρονο και να μεταφέρουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας  δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, προκείμενου να δικαιολογήσουν νόμιμη παραμονή στη χώρα, ο 46χρονος διακινητής επέδειξε πλαστά έγγραφα, ενώ οι δύο μη νόμιμοι μετανάστες επέδειξαν έγγραφα που ανήκουν σε άλλα άτομα.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, τέσσερα έγγραφα, πέντε κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Σαπών.