Κύστη κόκκυγος: Αποτελεσματική θεραπεία με laser

 

Οι εξελίξεις στον τομέα της Ιατρικής και της τεχνολογίας που σχετίζεται με αυτήν έχουν διευκολύνει και ταυτόχρονα μειώσει κατά πολύ την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς σε αρκετές επεμβάσεις. Αυτές γίνονται πλέον με αναίμακτο τρόπο απαιτούν μικρότερη περίοδο παραμονής του ασθενούς στο νοσοκομείο την ίδια στιγμή που έχουν ταχύτερο χρόνο αποκατάστασης.

Μία τέτοια περίπτωση είναι η επέμβαση του σχετίζεται με τη θεραπεία της κύστης κόκκυγος. Αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορεί κανείς να δει πατώντας σε μία μηχανή αναζήτησης  τις λέξεις-κλειδιά κύστη κόκκυγος θεραπεία.

Τι είναι όμως η κύστη κόκκυγος;

Η κύστη κόκκυγος ή αλλιώς τριχοφωλεικό συρίγγιο, είναι μία φλεγμονή που εντοπίζεται στο δέρμα της περιοχής του κόκκυγα. Η αιτία της εντοπίζεται στην διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα γεγονός από το οποίο προκύπτει και η επιστημονική της ονομασία.

Πρόκειται για μία πάθηση αρκετά συχνή που απαντάται συχνότερα σε άντρες αλλά και σε  μελαχρινές γυναίκες που παρουσιάζουν έντονη τριχοφυΐα, ενώ μπορεί να είναι ασυμπτωματική η έντονα επώδυνη κατά περίπτωση.

Κύστη κόκκυγος θεραπεία

Η πλέον σύγχρονη μέθοδος θεραπείας της κύστης κόκκυγος θεωρείται πλέον αυτή με τη χρήση laser. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται το laser διοξειδίου η το laser RF. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παραπάνω εργαλείων οδηγούν στην αφαίρεση της κύστης χωρίς να προκαλείται βλάβη στους γειτονικούς ιστούς.

Ο στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας συνιστάται στην εξ ολοκλήρου αφαίρεση της κύστεως μαζί με τους συριγγώδης πόρους. Προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί διεγχειρητικές έλεγχος όλων των συριγγίων και των πόρων αυτών.

Τα πλεονεκτήματα που έχει η θεραπεία της κύστης κόκκυγος με τη χρήση laser είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Η επέμβαση δεν προκαλεί πόνο και δεν απαιτεί ράμματα ενώ αμέσως μετά το χειρουργείο ο ασθενής είναι σε θέση να κινηθεί και να φάει.

Δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο καθώς μπορεί να να επιστρέψει σπίτι του την ίδια μέρα ενώ επιστρέφει στην καθημερινότητα του σχεδόν άμεσα.

Όλα τα παραπάνω είναι  πλεονεκτήματα που μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει κάποιος που έχει βρεθεί στην ανάγκη να κάνει ανοιχτό χειρουργείο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κύστη κόκκυγα μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τον γενικό χειρουργό Γεώργιο Σάμπαλη. Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του.