Δύσκολες ώρες για την Ξάνθη το επόμενο δημοτικό συμβούλιο

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Δυστυχώς για τους Ξανθιώτες η εμμονή τους στην αποχή, έφερε το αναμενόμενο για πολλούς κακό εκλογικό αποτέλεσμα για την Ξάνθη.

Με δεδομένη την δύναμη των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, ανεξάρτητα από το ποιος είναι δήμαρχος ή όχι, τα μεγάλα και χρονίζοντα θέματα, δεν θα τα αγγίξει κανένας από τους δύο υποψηφίους δημάρχους, όποιος και αν εκλεγεί αυτή την Κυριακή.

Με δεδομένες τις θέσεις των παρατάξεων, ήτοι την δήλωση Παπαχρόνη που λέει ότι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν.

Την δήλωση του επικεφαλής της παράταξης πολίτες για την Ξάνθη Γ. Χατζηθεοδώρου που λέει άκυρο στους δύο υποψηφίους – μονομάχους.

Με τον αποκλεισμό ης παράταξης του Μ. Τσέπελη από την παράταξη Λύρατζη.

Τον αποκλεισμού της παράταξης Ξυνίδη – Μελισσόπουλου της παράταξης Δημαρχόπουλου αλλά την στηριξη του Μ. Τσέπελη,  έρχεται μία σχετική ισορροπία ως προς το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής και οριακά ένας από τους δύο Δημαρχόπουλος ή Τσέπελης, θα καταλάβει τον δημαρχιακό θώκο και μαζί του θα καταλάβει το μέλλον των Ξανθιωτών που φαίνετε θολό και κρύο με δεδομένο ότι ο Χ. Δημαρχόπουλος δεν έχει την ικανότητα να συνθέσει, το είδαμε άλλωστε και στο παρελθών που διέλυσε την παράταξη του , πόσο μάλλον να συνθέσει γραμμές και πιστεύω άλλων παρατάξεων και ο δε Τσέπελης δεν θα μπορέσει να συνθέσει αν όλη η ιστορία δεν έχει κέρδος πολιτικό.

Άρα και οι δύο δεν έχουν εκείνη την ικανότητα να συνθέσουν διαφορετικές αντιλήψεις για το συμφέρων των Ξανθιωτών γιατί και οι δύο δεν είναι αγαπητοί στους Ξανθιώτες απόδειξη ότι η αποχή τους στον αστικό ιστό, άγγιξε το 50% και φυσικά το ερώτημα που πλανάτε είναι τι θα γίνουν τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της Ξάνθης και η καθημερινότητα των Ξανθιωτών;

Θα λιμνάσουν για μία ακόμη τετραετία έως ότι η ΝΔ ακυρώσει τον Κλεισθένη και να ησυχάσει ο τόπος.

Αυτό δυστυχώς διαφαίνεται για την Ξάνθη εκτός αν αυτά που θα φέρει για συζήτηση ο Δημαρχόπουλος ή ο Τσέπελης, ανάλογα ποιος θα είναι ο δήμαρχος για συζήτηση και φυσικά το ερώτημα είναι.

Οι εν λόγω πολιτικοί άνδρες έχουν την ικανότητα να φέρουν θέματα προς συζήτηση για το συμφέρων των Ξανθιωτών ή κάθε φορά στην προσπάθεια δημιουργίας συμμαχιών θα ξεπουλιέται και από ένα κομμάτι του δήμου;

Κοντός ψαλμός αλληλούια.