“Έρχεται και ξεκινάει η ανάπτυξη από την ΘΡΑΚΗ μας!”
Επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης, πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλλον μελλοντικός πρωθυπουργός, την περιοχή μου και την πόλη μου. Πραγματικά από θέμα ουσίας, καλύτερα να μην είχε γίνει αυτή η επίσκεψη. Μόνο βλαπτική ήταν και για αυτόν και για την παράταξη που εκπροσωπεί, αλλά κυρίως για τον τόπο μου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην εικόνα «εγκατάλειψης» που όπως είπε συνάντησε κατά την άφιξή του στη Ροδόπη και τη «γενικότερη αίσθηση απαισιοδοξίας και έλλειψης οποιαδήποτε οραματικού σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής», τονίζοντας ότι «ο πληθυσμός μειώνεται, η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται και αυτή». Και πρόσθεσε: «Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ. Πολιτικές οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τη μείωση της φορολογίας, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία πολλών, καλά πληρωμένων, θέσεων απασχόλησης».
Αγαπητέ κ. Μητσοτάκη ειδικά η Θράκη είναι η μόνη περιφέρεια που δεν έχει μείωση πληθυσμού. Οι λόγοι γνωστοί. Η οικονομική δραστηριότητα είναι όντως μειωμένη αισθητά. Αλλά πιο μοντέλο ανάπτυξης θα ακολουθήσουμε, το μοντέλο 2004-2009 οπού οι Βιομηχανικές Περιοχές Ροδόπης και Ξάνθης ερήμωσαν σταδιακά και μετατράπηκαν σε κουφάρια, ενώ η υποτιθέμενη οικονομική δραστηριότητα είχε αναπτυχθεί από τις πολυάριθμες προσλήψεις stage τότε. Οπού οι ίδιοι άνθρωποι που θα είναι πάλι υποψήφιοι και αυτήν την φορά, είχαν κάνει τα πολιτικά τους γραφεία ΟΑΕΔ, αυτήν την ανάπτυξη εννοείται κ. Μητσοτάκη;
Δεν θα ξεχάσω το ερώτημα μου σε συμμαθητή μου το 2006 ή 2007, τι θα κάνει η γυναικά σου από δουλειά Δημήτρη; Στον υπουργό θα πάω να μου την χώσει σε STAGE, όλοι αυτό κάνουν. TRUE STORY.
Πάμε τώρα στα πιο ουσιώδη, δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης ότι: Θεωρούμε τους Περιφερειάρχες αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής αναπτυξιακής μας στρατηγικής. Δεν γίνεται σε αυτήν τη χώρα να σχεδιάζουμε Περιφερειακή ανάπτυξη, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τις απόψεις, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι Περιφέρειες.
Εάν δεν κάνω λάθος οι τύχες της Περιφέρειας αλλά και όλων των κεντρικών Δήμων, πλην Κομοτηνής, είναι στα χεριά δικών σας στελεχών, εδώ και 5 χρόνια. Μάλιστα η περισσότεροι υφιστάμενοι Δήμαρχοι έχουν εκ νέου την στήριξη σας. Οπότε βάση της εικόνας που έχουμε στην περιοχή μας και στους Δήμους μας, την τελευταία πενταετία έχουμε τα εξής:
Ή τα τελευταία πέντε χρονιά για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και για αυτό δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Αρά στην ουσία δεν υπάρχει 1ος και 2ος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλα είναι θέμα Κεντρικής Εξουσίας και Κράτους. Επομένως επί της ουσίας οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι μόνο εργαλεία εκπλήρωσης ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων και τίποτα άλλο. Όλα τα αλλά είναι να χάμε να λέγαμε, απλή νομή εξουσίας και ημετέρων.
Ή μάλλον δεν φταίει για τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και αρκετά στελέχη που είχαν θέσεις ευθύνης στην Περιφέρεια και στους Δήμους, ήταν ανεπαρκείς. Αλλά εάν είναι ανεπαρκείς γιατί τους ξαναστηρίζουμε, με το χάπι ότι τώρα θα είμαστε κυβέρνηση οπότε θα αλλάξουν τα πράγματα; ΕΡΩΤΩ.
Πάμε τώρα στην νέα εθνική στρατηγική περί Θράκης και μειονότητας. Ναι στα δίγλωσσα μας είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ωπ, ωπ,… μια στιγμή τι λέει εδώ η ανακοίνωση ΔΑΚΕ Ξάνθης και Ροδόπης:
«Την πλήρη αντίδρασή τους στο πρόγραμμα «Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης μουσουλμανοπαίδων στα νηπιαγωγεία της Θράκης» που «τρέχει» από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης-Ξάνθης»
Κ. Μητσοτάκη τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, που είναι γνωστό ότι αποτελούν τον διακαή πόθο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και για τα οποία έχουν δώσει αγώνα κατά καιρούς μουσουλμάνοι βουλευτές, με προεξάρχοντα τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν ουσιαστικά τον «δούρειο ίππο» για την επιβολή της τουρκικής γλώσσας ως μητρικής στους Πομάκους και τους Ρομά; Ναι ή ΟΧΙ;
Και εγώ ως πολίτης αυτής της χωράς, αυτής της πόλης και κυρίως αυτής της Περιφέρειας έχω να δηλώσω τα εξής. Ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και το τι γλώσσα θέλει να ομιλεί στο σπίτι του. Αλλά αυτή την στιγμή το να μαθαίνουμε σε κάποια παιδιά, και 4 γλώσσες το θεωρώ αδιανόητο. Εάν μια οικογένεια έχει Πομακικές ρίζες, θα μιλάει Πομακική, θα μαθαίνει Αραβικά λόγω Κορανιού και με το έτσι θέλω υποχρεωτικά να μαθαίνει και Τουρκικά και Ελληνικά. ΠΑΡΑΝΟΙΑ. ΠΑΡΑΝΟΙΑ. Εμένα με ενδιαφέρει και έχω την απαίτηση να μιλάει καλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ ο συμπολίτης μου και από εκεί και πέρα να μάθει οποιαδήποτε γλώσσα επιθυμεί. ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δεν γίνεται να διδάσκεται ένα παιδί περισσότερες ώρες Τουρκικά, από Ελληνικά. Δεν είναι δυνατόν στο ΔΗΜΟ ΜΥΚΗΣ, που έχει αυτή την στιγμή προεκλογικό αγώνα, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πέραν της Τουρκικής να μην έχουν τις ανακοινώσεις τους στα ΜΜΕ και στα social media στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Είναι αδιανόητο. Δήμαρχος σε Δήμο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ πας να εκλέγεις, γράψε τις ανακοινώσεις και στην ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Προχωρώντας παρακάτω, γιατί να κάνουμε συμβούλιο; Δεν έχει η μειονότητα εκλεγμένους βουλευτές, χρειάζεται και συμβούλιο πάρα το πρωθυπουργό; Δεν έχει εκλεγμένους Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, περιφερειακούς συμβούλους; Επειδή επικοινωνούμε μαζί τους μόνο προεκλογικά, πάμε να κάνουμε και ένα συμβούλιο για να τους χαϊδέψουμε τα αυτιά; Κατά τα αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σοβαρό εθνικό θέμα, «ΣΥΜΦΩΝΙΑ των ΠΡΕΣΠΩΝ», λειτούργησε μονομερώς και δεν είχε την συναίνεση. Ας κάνουμε τότε και ένα προξενείο στην Ξάνθη. Γιατί μόνο Μουσουλμανικό Συμβούλιο;
Συνεχίζουμε και για τον αποκλεισμό κάποιων δημοσιογράφων στην συνέντευξη τύπου το προσπερνάμε, δηλώσατε για το φυσικό αέριο ότι θα το επεκτείνετε σε όλη την ΑΜΘ, φυσικά πως θα γίνει αυτό με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία και με ποιο χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρχει αναφορά. Μια εξαγγελία παραπάνω τι πειράζει; Και φυσικά επειδή χαϊδέψαμε τους Ιθαγενείς στην Θράκη, παρεξηγήθηκε ο έτερος εξαγγελτής που έκανε την κάτωθι δήλωση:
Γιαννακίδης για Μητσοτάκη: Εξήγγειλε το έργο Φυσ. Αερίου που υλοποιεί η κυβέρνηση!
Δεν ξέρω εάν πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε. ΤΟΣΟ ΙΔΙΟΙ!
Φυσικά είναι περιττό να σας αναλύσω την τεράστια διαφορά μεταξύ εξαγγελίας και υλοποίησης. Είναι άλλωστε γνωστό ότι πάντα βροντοφωνάζουμε τι θα κάνουμε, το πως και κυρίως το γιατί θα το κάνουμε, όμως σχεδόν ποτέ δεν το κάνουμε. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που μετά καταλήγουμε στο «Τα 2 από τα 10 να κάνει καλά θα είναι».
Μέσα σε όλα αυτά τάξαμε και στους αγρότες ότι επιτέλους μάλλον θα έχουν νερό να ποτίζουν τα χωράφια τους. Τώρα τι θα καλλιεργούν, εάν θα καλλιεργούν επιδοτούμενες καλλιέργειες η εάν θα στραφούν σε άλλες εναλλακτικές καλλιέργειες, αυτά είναι αλλά ερωτήματα. Αλλά τώρα κερδήθηκε στο ΣτΕ το έργο για το αρδευτικό να μην τον πλασάρουμε ως δικό μας επίτευγμα; Φυσικά εάν θα πρέπει να επαναφέρουμε το αγροτικό πετρέλαιο ή εάν πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής να κάνουμε την 3η μεγαλύτερη πεδιάδα της χώρας, “Νέα Ολλανδία”, είναι θέματα μάλλον που θα τα κοιτάξουμε μετά την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.
Αυτήν την στιγμή έχουν καταρρεύση δυο γέφυρες στην περιφέρεια μας η μια στην Καβαλά και η άλλη στον Ιασμό, βασικές για τις συγκοινωνιακές μας ανάγκες. Γιατί δεν τάξαμε ότι μαζί με το χρίσμα στον κ. Μέτριο ότι θα τις αναστηλώσουμε κιόλας; Σύντομα! Πότε; Θα δούμε!
Τέλος στην τελευταία μου απορία, επειδή και ο «ανεξάρτητος» κ. Τοψίδης και ο κ. Μέτιος ήταν παρών στην ίδια εκδήλωση με τον πρόεδρο της ΝΔ, έχει καμία διαφορά ποιον να ψηφίσω; Εάν πάνε αυτοί οι δυο στο 2ο γύρο, υπάρχει νόημα να πάω να ψηφίσω ή ακόμα καλύτερα, γιατί να μην ακολουθήσουν όλοι το παράδειγμα του κ. Πέτροβιτς, όπου αποδείχθηκε ξεκάθαρά ότι το αίμα νερό δεν γίνεται, να ενωθούν από τώρα να τελειώνουμε.
Έρχεται και ξεκινάει η ανάπτυξη από την ΘΡΑΚΗ μας!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.