Η μεγαλύτερη καριόκα στον κόσμο είναι της Ξάνθης και ζυγίζει…383 κιλά

Μια τεράστια, συντονισμένη και…απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια έγινε το πρωί της Τρίτης, στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» όπου παρασκευάστηκε η μεγαλύτερη στον κόσμο, καριόκα, που σίγουρα θα κατακτήσει το ρεκόρ Γκίνες.
Πρόκειται για μια καριόκα που παρασκευάστηκε με αγνά υλικά, αλλά κυρίως με την αγάπη των «μαστόρων» που συμμετείχαν στο όλο εγχείρημα.

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για την προσπάθεια αυτή και πρώτον η αύξηση των πωλήσεων. Μετά από αυτό το γλυκό, οι πωλήσεις θα λειτουργήσουν στα καταστήματα πολλαπλασιαστικά και ευεργετικά» αναφέρει ο Στέλιος Αρσενίου, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να λέγαμε να παρασκευάσουμε μια καριόκα 220 κιλών, ωστόσο αυτή «βγήκε» κατά 180 κιλά βαρύτερη.
Το μεράκι, η αγάπη του κόσμου και η απλοχεριά των προμηθευτών αλλά και η αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, μας έδωσε τη δύναμη, κάποια στιγμή να κάνουμε κάτι περισσότερο».
«Το μήκος είναι 5,20 μέτρα και η κορυφή του τόξου από τη βάση απέχει 2,70 μέτρα» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ο στόχος για το ρεκόρ Γκίνες, είναι εκ προοιμίου επιτευχθής. Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο εγχείρημα πουθενά. Γίνεται στην Ξάνθη, στην πόλη που γεννήθηκε η καριόκα, σε μια χρονιά που η Ξάνθη θα επιδιώξει μετά από την κατασκευή αυτή και μετά από μια σειρά ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί να πάει το γλυκό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο Ριο Ντε Τζανείρο, όπου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μετά τα όσα διαδικαστικά θα συμβούν στις 20 Απριλίου στη Αρχαία Ολυμπία».

ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ Η ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΗ. ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ…ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΑ ΚΙΛΑ
Αναφορικά τώρα με το ίδιο το ρεκόρ το οποίο αν μη τι άλλο έχει κατακτηθεί ήδη, σύμφωνα με τον κ. Αρσενίου «όλα είναι μαγνητοσκοπημένα από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Xanthi Channel στιγμή προς στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο, υπάρχει εικόνα, θα γίνει ένα μοντάζ και το κυριότερο είναι ότι υπάρχει μια ηλεκτρονική ζυγαριά η μοναδική στην Ελλάδα, με την οποία ζυγίζονται τα αυτοκίνητα που παίρνουν μέρος σε αγώνες. Ειδικά για την περίσταση αυτή, συνέβαλε η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης και το ΚΤΕΛκαι έτσι μας ήρθε αυτή η ζυγαριά και δείχνει το κάθε γραμμάριο που προστίθεται».

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΑ…ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
«Το μυστικό της καλύτερης καριόκας, της Ξανθιώτικης καριόκας είναι τα…αγνά υλικά και η αγάπη για το αντικείμενο. Η καριόκα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Ξάνθη αλλά και για τους ζαχαροπλάστες που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους, οι οποίο μάλιστα βρίσκονται δίπλα σε ζαχαροπλάστες γνώστες των μυστικών του εγχειρήματος και του αντικειμένου και έτσι απέναντι σε συναδέλφους από άλλες πόλεις, έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της γνώσης » τονίζει ο γνωστός ζαχαροπλάστης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «είμαστε συνάδελφοι, που ο καθένας έχει τη δική του επιχείρηση, αλλά δώσαμε τα χέρια και ενώσαμε τις προσπάθειές μας αλλά και πάλι δεν μπορώ να μην επικαλεστώ και την υποστήριξη του κ Μωραίτη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, που κατάφερε να εξαλείψει τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις που υπήρξαν από την αρχή και να καταφέρουμε σήμερα να κάνουμε αυτή την προσπάθεια που είμαι βέβαιος ότι θα χαρακτηριστεί επική».