ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΕ, ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ 23 ΜΕΛΛΩΝ;

 

Δεν αλλάζεις τον στρατηγό σου την ώρα της Μάχης –

Στα βήματα Μέτιου και ο Δημαρχόπουλος

 

ΘΕΜΑ 1ον: Σαφώς και η απόφαση του δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου δείχνει τον πανικό και την έλλειψη σωφροσύνης από την μεριά του, όταν από τα 23 μέλη της παραταξιακής, υπογράφουν μόνο τα 9 για την απομάκρυνση του Μούρκα, Καρά Οσμάν και Μπογιάρ από την παράταξη και τα 6 για την αυτοαπομάκρυνση του Π. Λύρατζη.

Σαφώς και ένας δήμαρχος με πυγμή, μπορεί να περάσει την απόφαση διαγραφής ή απομάκρυνσης ορισμένων μελών του  από την παράταξη,  όταν αυτή συνεδριάζει σε απαρτία και συμφωνήσουν τουλάχιστον  τα 2/3  των συμβούλων με την πρόταση του δημάρχου. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν έγινε από την πλευρά του επικεφαλής της παράταξης.

Αυτό τουλάχιστον λέει η στοιχειώδης δημοκρατία την οποία μέχρι σήμερα ο κ. Δημαρχόπουλος ενστερνιζόταν. Όταν όμως η παραταξιακή από τα 23 άτομα διαθέτει μόνο τα εννέα, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι  απλά ο επικεφαλής δεν ηγείται της παράταξης.

ΘΕΜΑ 2ΟΝ: Δεν αλλάζεις τον στρατηγό την ώρα της Μάχης.

Ο λόγος για τον υποψήφιο δήμαρχο Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη ο οποίος αυτήν την στιγμή ως πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, διοργανώνει τις ΘΛΕ τον μεγαλύτερο θεσμό της πόλης κάθε χρόνο. Αν προσπαθείς να τον αλλάξεις είναι σαν να αφήνεις ακέφαλο τον στρατό σου την ώρα της μάχης και αντιλαμβάνονται όλοι πόσο δύσκολο είναι να οργανωθεί μία  εκδήλωση επιπέδου ΘΛΕ. τις μεγαλύτερης ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης της πόλης και φυσικά ένας τρόπος ανταπόδοσης των δημοτικών τελών προς τους δημότες και τους πολίτες οι οποίοι θα επισκεφτούν τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές της Ξάνθης.

ΘΕΜΑ 2ον:Μερίδα επαγγελματιών της πόλης μας περιμένουν την συγκεκριμένη διοργάνωση προκειμένου να βγάλουν μερίδιο ζημιών της υπόλοιπης χρονιάς. Εσείς κ. Δημαρχόπουλε ως δήμαρχος, τι βάζετε σε προτεραιότητα; Την εξόντωση των πολιτικών σας αντιπάλων  ή το καλό της πόλης; Γιατί αναστατώνεται  κ. Δήμαρχε την πόλη με αυτού του είδους τις αποφάσεις; Γιατί δεν αφήνεται να κυλήσει αυτή η εβδομάδα που οι συνδημότες σας και οι επαγγελματίες θα χαμογελάσουν και μετά το τέλος των ΘΛΕ δηλαδή της μάχης των μαχών της πόλης,  με δημοκρατικό τρόπο (πλειοψηφία της ενδοπαραταξιακής διεργασίας) να επιβάλλεται τις αποφάσεις σας στα μέλη της παράταξης που διοικείται;

Το ερώτημα απλά είναι αν υπάρχει η παράταξη σας.

ΘΕΜΑ 3ον: Όλοι γνωρίζουν στην πόλη ότι εδώ και μήνες κάποιοι μετρούν και 2 χρόνια, ουσιαστικά απέχουν από τα παραταξιακά τους καθήκοντα και αυτός ήταν ο λόγος της διαγραφής του Μ. Τσέπελη και σήμερα η νέα του παράταξη είναι απέναντι σας συμπεριλαμβανομένου του κ. Μούρκα και υπολοίπων μελλών της παράταξης σας.

Κάτι παρόμοιο γίνεται και με τον Πασχάλη Λύρατζη ο οποίος δήλωσε δημόσια ότι θα κατεβάσει δικό του συνδυασμό.

Αλήθεια γιατί δύο πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του δημάρχου κατεβαίνουν υποψήφιοι απέναντι του όπου αν θέλετε ο ίδιος με την παράταξη του τους ανέδειξε;

Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψη οι ψηφοφόροι την ώρα της κάλπης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου Ξάνθης

 

Τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους και τους ευχόμαστε καλή τύχη

Στη συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, αποφασίσθηκε ότι ο μεν δημοτικός σύμβουλος Πασχάλης Λύρατζης μετά την ανακοίνωσή του ως επικεφαλής δικής του δημοτικής κίνησης, οι δε Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ, Μούρκας Χρήστος και Μπογιάρ Αχμέτ Σελαϊντήν ως υποψήφιοι άλλης δημοτικής κίνησης, αναμφίβολα έθεσαν εαυτούς εκτός παράταξης.

Η βασική αρχή της δημοτικής παράταξής μας ήταν και είναι το γενικό συμφέρον του Δήμου μας και των συμπολιτών μας, έναντι του προσωπικού και αυτό συνεχίζουμε να υπηρετούμε.

Όποιος υπερβαίνει το πλαίσιο αρχών μας, δεν μπορεί να συνεχίσει να συμπράττει μαζί μας με νοοτροπίες προσκολλημένες στο παρελθόν.

Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας. Οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι προφανώς όφειλαν και να παραιτηθούν από οποιαδήποτε θέση ευθύνης καταλαμβάνουν σε Νομικά Πρόσωπα ή Επιτροπές του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε τους συγκεκριμένους κυρίους για την έως τώρα παρουσία τους και τους ευχόμαστε καλή τύχη.

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»