Δυστυχώς για τον ναό της δημοκρατίας, την Βουλή, ο πρόεδρος του Σώματος κ. Βρούτσης, συμπεριφέρεται σαν κομματάρχης και όχι σαν θεματοφύλακας του κανονισμού και της ορθότητας.

Τελευταίο κατόρθωμα της κυβέρνησης οπερέτα, ο Τσίπρας ως δικτάτωρ παρεμβαίνει και «διατάζει» τον πρόεδρο να μην αναλάβει καμία πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της αλλαγής του κανονισμού περί κοινοβουλευτικών ομάδων,  σε μία προσπάθεια να δείξει ότι δεν φοβάται τον Πάνο Καμμένο και τους άσσους που έχει κρυμμένους στο μανίκι του. Η ψυχούλα του βέβαια το ξέρει, αλλά λίγη σημασία έχει. Ως νέος «αποφασίζω και διατάζω» καταλύει με αυτόν τον τρόπο τους διακριτούς ρόλους, κυβέρνησης, κόμματος και Βουλής. Θυμίζει λίγο πραξικόπημα αλλά από το τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ να τα περιμένει όλα κανείς.

Σιγά μην δώσουν σημασία στην λεπτομέρεια.

Εύλογα  πλέον σύσσωμη η αντιπολίτευση ρωτά τον κ. Βρούτση.

  1. Τι  είναι η Βουλή και η Επιτροπή Κανονισμού; Παράρτημα του Μαξίμου για να δέχεται εντολές του Πρωθυπουργού;
  2. Τελικά τι ισχύει; Είχε αποφασίσει να κάνει αλλαγές στον κανονισμό και υπάκουσε την τελευταία στιγμή στην εντολή του Πρωθυπουργού, κάτι που παραβιάζει την συνταγματική τάξη;
  3. Έχει καταλάβει ο κ. Βούτσης ότι με τον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ενισχύονται τα άκρα;

Στην χώρα πλέον υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας και λειτουργίας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και όπως είναι φυσικό ο κατήφορος που πήρε η λειτουργία μέσα στον ναό της δημοκρατίας,   σταματά μόνο με εκλογές και η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στα γονικά του ποσοστά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ