Εγείρονται ερωτήματα για την προχθεσινή συμπεριφορά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης   Μ. Φανουράκη και προβληματίζει ο συνειρμός έτσι όπως ακούστηκε από τον γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη, επικεφαλή της δημοτικής παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

Για την ιστορία σε προηγούμενη συνεδρίαση η παράταξη του Μ. Φανουράκη «ξεσήκωσε» τον κόσμο για την τοποθέτηση των λαμπτήρων LED από την συγκεκριμένη εταιρεία που είχε σαν απόρροια την δανειοδότηση του δήμου προκειμένου να προχωρήσει στην τοποθέτηση λαμπτήρων led. Στην προχθεσινή συνεδρίαση όμως και ενώ οι ψήφοι της διοικούσας παράταξης δεν «έβγαιναν» για να «περάσει» ο τρόπος δανεισμού που ήθελε η δημοτική αρχή προκειμένου να βρεθούν τα κεφάλαια για αυτήν την μεγάλη παρέμβαση και ομολογουμένως οικονομική στο μέλλων, αλλά δαπανηρή στην εγκατάσταση λόγω δανεισμού αυτούς πρόθυμα η παράταξη του Μ. Φανουράκη τους έδωσε υποστηρίζοντας ότι είναι για το καλό της πόλης. Η παράταξη Καμαρίδη πρότεινε να βρεθεί άλλος φθηνότερος τρόπος και φυσικά μία καλλίτερη προσφορά από άλλη εταιρεία χωρίς να αναγκαστεί η δημοτική αρχή να δανειστεί, εν τούτοις το θέμα, προφανώς, κατά τον Ιπποκράτη Καμαρίδη, μετά από συνεννόηση του δημάρχου και του Μ. Φανουράκη ήρθε προς ψήφιση και η παράταξη Φανουράκη έδωσε τους πολυπόθητους ψήφους για να «περάσει» ο δανεισμός  και στην ουσία να κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Να θυμίσουμε ότι η παράταξη Φανουράκη στο παρελθών, έδωσε  στοιχεία στην παράταξη του Ι. Καμαρίδη όπου αποδείκνυαν το ασύμφορο του πράγματος και προχθές, ελαφρά την καρδία (;) η παράταξη Φανουράκη έδωσε τις ψήφους της παράταξης για να «περάσει» το θέμα;

Εύλογα αντέδρασε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης και μίλησε για πολιτική συνδιαλλαγή της διοικούσας παράταξης και της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, αφού σε επόμενο θέμα, η δημοτική αρχή επιχορήγησε πολιτιστικό σύλλογο με το υπέρογκο για τα δεδομένα του δήμου  ποσόν των 3.750 ευρώ, ενώ στην περίπτωση των υποτροφιών των φτωχών παιδιών, ο δήμος ενέκρινε το ποσόν των 1500 ευρώ.

Ο Ι. Καμαρίδης λογικά εξανέστη,  αφού επικεφαλής του πολιτιστικού συλλόγου είναι συγγενικό πρόσωπο δημοτικής συμβούλου της παράταξης Φανουράκη και μοιραία ο γιατρός, έκανε τον συνειρμό λέγοντας χαρακτηριστικά. «Μα είναι δυνατόν να επιχορηγείτε ένας πολιτιστικός σύλλογος για να παρουσιάσει πρόγραμμα χορού ταγκό και να μην επιχορηγείτε η υποτροφία φτωχών μαθητών που θέλουν να σπουδάσουν»;

Όπως διευκρίνισε ο Ι. Καμαρίδης σε σχετικό μας ερώτημα, δήλωσε εξ αρχής ότι είναι υπέρ του έργου – και ποιος δεν είναι άλλωστε- αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι τους οποίους υπέδειξε στην δημοτική αρχή και αυτή δεν τους ασπάσθηκε. Θα μπορούσε να γίνει το έργο χωρίς να δανειστεί ο δήμος, σημείωσε,  παίρνοντας απλά και άλλες προσφορές από άλλες εταιρείες.

Τον ρωτήσαμε αν βλέπει πίσω από το ψηφισμένο αποτέλεσμα του θέματος πολιτική συνδιαλλαγή μεταξύ του Χ. Δημαρχόπουλου και του Μ. Φανουράκη στην λογική να ψηφίσει η παράταξη του το θέμα και στον αντίποδα ο δήμος να επιχορηγήσει τον πολιτιστικό σύλλογο που ηγείται συγγενικό πρόσωπο δημοτικής του συμβούλου; Η απάντηση του χωρίς περιστροφές. «Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει».

Τα συμπεράσματα δικά σας.