Ενεργειακή κρίση. Η Ευρώπη εξιλαστήριο θύμα ή ο αφελής της παρέας;

Η Ε.Ε. ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Πόσο «τυχαίο» είναι το γεγονός της απομάκρυνσης του Ηνωμένου Βασιλείου από την οικονομική σύνδεση με την Ε.Ε.;

Γράφει ο Α. Παυλικιάνος

Έχουμε ξαναγράψει ότι ο πόλεμος στην Ευρώπη δεν είναι Ρωσοουκρανικός αλλά είναι ένας πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Αμερικής. Παράπλευρη απώλεια η Ευρώπη που για μία ακόμη φορά φάνηκε ανίκανη να καταλάβει τι ακριβώς «παίζεται» τριγύρω της και να προστατεύσει τους λαούς της.

Δυστυχώς η Ευρώπη πιάστηκε στον ύπνο αφού όλο αυτό που βιώνει σήμερα εξυφαίνεται από το 2014.

Η Ευρώπη έπεσε στην φάκα που έστησε η Ρωσία και η Αμερική.

Η Ρωσία για να ανακτήσει τα χαμένα της εδάφη, δηλαδή αυτά της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και η Αμερική για να πουλήσει το ακριβό της LNG στην Ευρώπη.

Ο Πούτην με μαεστρία πουλούσε φτηνό αέριο στην Ευρώπη με αποτέλεσμα αυτή να εξαρτάται άμεσα από την δική του ενεργειακή πηγή.

Η Αμερική βρήκε τον ηλίθιο πρόεδρο της Ουκρανίας και αφού του «γέμισε» τα μυαλά, τον έβαλε στην διαδικασία να αποδεχτεί έναν πόλεμο και να δώσει την αφορμή στην Ρωσία η οποία περίμενε τις κυρώσεις, προκειμένου να «κόψει» την ροή του φυσικού αερίου στραγγαλίζοντας στην κυριολεξία την Ευρώπη, για να κατοχυρώσει τις παράνομες προσαρτήσεις των εδαφών της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης και μόλις τα αποθέματα αερίου στην Ευρώπη έπεσαν κάτω του 40%, λένε οι ειδικοί, έκλεισε ή θα κλείσει την κάνουλα με αποτέλεσμα να στραγγαλιστεί η Ευρώπη και να περάσει έναν χειμώνα, αυτόν που έρχεται και θα είναι ο χειρότερος μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Όλοι οι ειδικοί πλέον λένε ότι η Ευρώπη θα περάσει τον χειρότερο χειμώνα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο εξ αιτίας της απόφασης της Ρωσίας να κλείσει την κάνουλα του φυσικού αερίου.

Δυστυχώς η Ευρώπη έπρεπε να αντιληφθεί ότι κάτι παίζεται από τους Αμερικάνους σε βάρος της όταν το καλό παιδί της Αμερικής, οι Εγγλέζοι, αποφάσισαν να φύγουν από την Ένωση.

Αυτό και μόνον έπρεπε να βάλλει «ψύλλος» στα αυτιά των μεγάλων Ευρωπαίων ηγετών και να αρχίσουν να ψάχνονται.

Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποδείχθηκαν μοιραίοι και ανίκανοι όπως η κ. Μέρκελ που πήρε στο λαιμό της την Ευρώπη.

Τελικό Συμπέρασμα. Οι Αμερικάνοι θα πουλήσουν ακριβό LNG στην Ευρώπη, οι Ρώσοι θα πάρουν αυτά που θέλουν και οι Ευρωπαίοι θα αναρωτιούνται μετά την διάλυση της Ε.Ε. τι έγινε.

Υπάρχει χρόνος να διορθωθούν τα πράγματα;

Πιστεύουμε ναι.

Σταματούν τον Πόλεμο τώρα.

Χρηματοδοτούν την εξόρυξη του φυσικού αερίου στην Μεσόγειο αφού βεβαίως ξεκαθαρίσουν μέσα στο δικό τους μυαλό πιά είναι τα σύνορά και ίσως αυτός ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται να είναι ο μοναδικός.

Θα επιτρέψουν άραγε τα όποια συμφέροντα των κρατών μέλλων της Ε.Ε. να δουν την Ευρώπη σαν μονάδα που μπορεί και έχει την δυνατότητα να μην είναι δεμένη σε άρματα όπως αυτό της Ρωσίας και της Αμερικής;