Σύλληψη 2 ατόμων διωκόμενων με  Ευρωπαϊκά  Εντάλματα Σύλληψης

  Συνελήφθησαν χθες (1-11-2018) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 37χρονος και μία 41χρονη, οι οποίοι διώκονται με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης, από τις Αρχές Ηνωμένου Βασιλείου, για απαγωγή παιδιού από γονέα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους έχει εκδοθεί τα παραπάνω Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού διωκόμενου με  Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

 Συνελήφθη βραδινές ώρες της 1/2-11-2018, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 39χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Βουλγαρίας, για αδίκημα σχετικά με παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (1-11-2018) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) διακινητές, ένας 42χρονος ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 30, 29 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι εννέα (29) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 24χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, με αυτό στην ενδοχώρα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας διότι, όπως προέκυψε, το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς επίσης ο 42χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων.

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (2-11-2018), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις (4) διακινητές, ένας 40χρονος ημεδαπός, μία 29χρονη ημεδαπή και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 40χρονο και την 29χρονη, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, ο οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία ανέπτυξε ταχύτητα.

Τελικά, λίγο πιο κάτω, πλησίον του οικισμού Βελκίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα να έχει εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος οδηγός του μαζί με τον 26χρονο συνοδηγό μετέφεραν με το όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν οι δύο διακινητές και οι εννέα διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (4-11-2018) το βράδυ, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) διακινητές, ένας 53χρονος ημεδαπός και ένας 23χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.   

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 53χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, στον οικισμό Μέστης, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον 23χρονο συνοδηγό συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω όχημα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.