ΟΛΑ ΒΑΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ…

Με στόχο την ανάκτηση του ευτελισμένου πλέον ηθικού πλεονεκτήματος έναντι του «παλαιού πολιτικού συστήματος» και την άλωση του Κινήματος Αλλαγής ο Τσίπρας δημιουργεί πολιτική ένταση στοχεύοντας σε πολωμένο πολιτικό τοπίο που εκτιμά πως τον ευνοεί διχάζοντας την Ελληνική κοινωνία και ανασύροντας στην επιφάνεια διχαστικούς όρους και κλίμα.
Η υπόθεση Παπαντωνίου είναι απλώς η αρχή γιατί πλέον έχουν συνειδητοποιήσει οι Σταλινικοί επίγονοι του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ανανεωτικοί πρώην Ευρωκομμουνιστές πως ο πολιτικός τους χρόνος εξαντλείται! Είναι δε προφανές πως θα ανοίξουν το χρονοντούλαπο ανασύροντας αποκαλύψεις και για άλλες «υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς του παλαιοκομματικού συστήματος που εξέφραζαν συντηρούσαν και βυθιζονται μέσα
στη σαπίλα του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ… Αυτή την τακτική επιλέγει η κυβέρνηση επιλέγοντας την δοκιμασμένη συνταγή του διχασμού και του αποπροσανατολισμού του Ελληνικού λαού ο οποίος πλέον έχει συνειδητοποιήσει την πολιτική απάτη που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ το μακιγιαρισμένο πολιτικό χθες που πλέον έχει αποκαλυφθεί και που βρίσκεται ανεπιστρεπτί σε το δημοσκοπικό της τέλμα. Το πολιτικό τοπίο έτσι όπως το διαμόρφωσαν οι μαθητευόμενοι μάγοι του Τσίπρα δεν προσφέρεται για κεντρικό προεκλογικό εκλογικό αφήγημα την ώρα που η υπερφορολόγηση έχει «γονατίσει» τη μεσαία τάξη και η στασιμότητα που έχει επιστρέψει στην αγορά, ενώ η χώρα μας πλημμυρίζει από λαθρομετανάστες εγκληματίες και απόλυτη αποδιοργάνωση όλων της των δομών και οι ιδεολογικές της αγκυλώσεις, δεν της επιτρέπουν να παράξει ουσιαστικό έργο στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών. Ταυτόχρονα όλοι ομολογούν πως το κράτος λειτουργεί χειρότερα από ποτέ άλλοτε. Έτσι λοιπόν η στροφή στα σκάνδαλα που αφορούν την περίοδο πριν από το 2015 και το «θάψιμο» των αντίστοιχων υποθέσεων κυβερνητικής απραξίας ανικανότητος και ανοησίας για μετά το 2015, είναι μονόδρομος για τη πολιτική απάτη με το ονοματεπώνυμο συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Στην κυβέρνηση ελπίζουν και επενδύουν σε μια ρεβάνς σκανδαλολογίας που θα αλλάξουν τους όρους και τους συσχετισμούς του πολιτικού παιχνιδιού και τις διαθέσεις της κοινής γνώμης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για να τους ξαναφέρουν στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων. Οι επιτελείς του Τσίπρα δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι με την ανάδειξη της βρωμερής υπόθεσης της φαυλότητος και Παπαντωνίου η αλλαγή ατζέντας που επεδίωκαν τελικά ήρθε.
Η πάγια επιδίωξη της ομάδας στελεχών που διοικούν τον ΣΥΡΙΖΑ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2012 είναι τώρα η στρατηγική ήττα της λεγόμενης εκσυγχρονιστικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπήθηκε από τον φαυλεπίφαυλο πολιτικά και μέντορα της πολιτικής ανηθικότητας και ανθελληνισμού Κώστα Σημίτη. Τώρα βυθισμένη η χώρα σε μια άνευ προηγουμένου (οικονομική ηθική πολιτική) αναζητά να ορθοποδήσει έχοντας μια κυβέρνηση δέσμια Σταλινικών εμμονών και ένα πολιτικό προσωπικό μηδαμινής κυβερνητικής εμπειρίας !
 
Μάκης Τουμάσης
Δημοσιογράφος πρώην Διευθυντής Γραφείου Τύπου Ελληνικής Πρεσβείας πΓΔΜ