Για την ταμπακιέρα κύριε Πέτροβιτς;

Διαβάσαμε την ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς ο οποίος δέχτηκε τον Αμερικανό Πρέσβη και τους επιφορτισμένους με την Άμυνα της Αμερικής Ακόλουθους και όλα καλά και όλα ωραία.

Τελικά ποιος από τους ντόπιους πολιτικούς θα μας πει ξεκάθαρα τι ακριβώς παίζει στον Έβρο από πλευράς Αμερικάνων;

Θα μας ανάψουν καμιά φωτιά με τους Ρώσους ή με το σημερινό τους τσανάκι του Τούρκους;

Γιατί ως γνωστόν οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι καίνε αλονών τα σπίτια.

Και αν χρειαστεί να μπούμε εξ αιτίας της Αμερικάνικης παρουσίας στον Έβρο στο στόχαστρο της Ρωσίας θα κερδίσουμε κάτι από την Αμερική; Έστω και μία απειροελάχιστη λεκτική εγγύηση ότι δεν θα επιτρέψουν στην Τουρκία να αιματοκυλίσει την περιοχή με την ανοχή τους;

Η κυβέρνηση και η τοπική κυβέρνηση της ΑΜΘ που επιτρέπουν στον Αμερικάνο Πρέσβη και τον Τούρκο Πρόεδρο να «κόβουν» βόλτες στην περιοχή, μιλάνε καθόλου για την ασφάλεια της περιοχής ή απλά σαν υποκόμοι της Αμερικής και γιουσουφάκια του Ερντογάν τους λένε «περάστε»;

Άραγε όλα όσα του είπε ο Πέτροβιτς, εκτός από τον ΤΑΠ και τον LNG, δηλαδή τα περί ανάπτυξης ενδιαφέρουν τον Πρέσβη; Σιγά να μην νοιαστεί αν οι Εβρίτες πνίγονται ή αν οι Τούρκοι με τον τσαμπουκά τους «μπαγλαρώνουν» τους στρατιωτικούς μας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Λέει συγκεκριμένα ο κ. Πέτροβιτς στην ανάρτηση του.

Δέχτηκα σήμερα στο Νομαρχείο, τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ και τους συνεργάτες του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του παρουσίασα τη σημερινή κατάσταση του Έβρου, αναλύοντας τις δυνατότητες ανάπτυξής του, σε συνάρτηση με την ασφάλεια της περιοχής. Αναφέρθηκα στα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνουν τον Έβρο, όπως ο LNG, ο TAP, στη στροφή που σημειώνεται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τα αιολικά πάρκα που λειτουργούν στο νομό, αλλά και τα σημαντικά γεωθερμικά πεδία. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά μου, στα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του Έβρου, στις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αεροδρομίου, καθώς και στη διασύνδεσή τους με το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο.
Υπογράμμισα επίσης, τη θετική προοπτική να υπάρξουν επενδύσεις αμερικανικού ενδιαφέροντος στην περιοχή και πρότεινα συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή για προγράμματα που αφορούν την εκπαίδευση των αγροτών, καθώς και τη συνεργασία της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Αμερικανικά Πανεπιστήμια.
Τον κ. Πάιατ συνόδευαν ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τίμοθυ Κέττερ, ο Σύμβουλος Οικονομικών Θεμάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ Τσιπ Λέιτινεν, η Υπεύθυνη Πολιτικών και Οικονομικών Θεμάτων του Προξενείου των ΗΠΑ Ξένη Κοσμίδου.