Ντέρμπι από τα παλιά στην Τούμπα

ΠΑΟΚ και Αρης κοντράρονται απόψε για το κύπελλο.

Τεσσεράμισι χρόνια λοιπόν μετά το τελευταίο τους παιχνίδι, ΠΑΟΚ και Άρης κοντράρονται απόψε (19:00, Cosmote TV) στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο ομάδες έχουν κληρωθεί μαζί με Εργοτέλη και Αήττητο Σπατών και είναι τα μεγάλα φαβορί για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων που δίνουν την πρόκριση στη φάση των 16.

Στις 16 Μαρτίου 2014 και για την 29η αγωνιστική της περιόδου 2013-14, όταν οι δύο ομάδες τέθηκαν αντίπαλες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (1-1), ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αρης στη συνέχεια υποβιβάστηκε και επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία εφέτος.

Στον πάγκο του «δικεφάλου» της Θεσσαλονίκης καθόταν τότε ο Γιώργος Γεωργιάδης, εκτελώντας καθήκοντα υπηρεσιακού προπονητή, και στον πάγκο του Άρη ο Σούλης Παπαδόπουλος, προπονητής σήμερα του Αήττητου Σπάτων.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τη νίκη επί της ΑΕΚ με 2-0 στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, ενώ ο Αρης από την ήττα (την πρώτη του) στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ με 1-0.