Δροσερό ναι μεν αλλά…

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ  «ΑΒΑΤΟ» ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ. ΤΖΑΜΠΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

Όπως ήταν φυσικό, η παράταξη του Σ. Τσιακίρογλου, έθεσε θέμα για την παραβατικότητα του Δροσερού όπου έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των επαγγελματιών και των κατοίκων που έχουν την ατυχία να μένουν στην «γειτονιά».

Αφού ο πρόεδρος Γιάννης Δρεμσίζης διάβασε την ερώτηση του Σ. Τσιακίρογλου, ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος ανέφερε εν ολίγης ότι λόγω της αδυναμίας της Αστυνομίας να παρέμβει, λόγω μειώσεων σε προσωπικό και υλικά ο δήμος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επενδύσει στην εκπαίδευση και σαφώς έχει την λογική του. «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό. Είναι υπαρκτό το ζήτημα. Ναι ταλαιπωρήθηκε εκείνη η περιοχή από προβατικές συμπεριφορές ατόμων του οικισμού. Ακόμη και ο δήμος έκανε  μηνύσεις και για το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ. Δεν την ανακαλύψαμε σήμερα αυτήν την συμπεριφορά. Ζητήσαμε την δημιουργία αστυνομικού τμήματος και αντί αυτού, παραλίγο να καταργηθεί και το αστυνομικό τμήμα της Σταυρούπολης και στο Εύλαλο. Περικοπές, έλλειψη προσωπικού αγγίζει και την αστυνομία η οποία δεν μπορεί λόγω  έλλειψησ προσωπικού να ανταποκριθεί. Επενδύουμε σε εκείνη την περιοχή στην παιδεία. Ήταν ο κ. Αγγελόπουλος τις προάλλες εδώ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και συζητήθηκαν ζητήματα κτιριακών εγκαταστάσεων οι οποίες αναβαθμίστηκαν και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση  κάνει φιλότιμες προσπάθειες και δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν προβλήματα όπως το αποχετευτικό. Γνωρίζουμε τα προβλήματα του οικισμού προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις που δεν γίνονται με μαγικό ραβδάκι. Θέλει χρόνο, υπομονή και συνεργασία όλων των φορέων. Δεν συνεργαζόμαστε κ. Τσιακίρογλου. Πέρα από την αντιπολιτευτική χροιά που έχει το ερώτημα σας, θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Στην συνέχεια ο σύμβουλος και Αντιδήμαρχος από το Δροσερό κ. Φερντούν ανέφερε ότι τον κάλυψε ο δήμαρχος με την τοποθέτηση του. «Πραγματικά υπάρχει μία μερίδα ατόμων εκεί μέσα όπου συμπεριφέρεται άσχημα και η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα στην τοπική κοινωνία αλλά και στους κατοίκους του συνοικισμού. Γίνονται προσπάθειες, με βάση την παιδεία, έχουμε καταφέρει αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Δεν υπήρχε γήπεδο, πρόσβαση στην παιδεία δεν υπήρχε τίποτε και οι υπηρεσίες του δήμου ασχολούνται καθημερινά.  Τα τελευταία 4 χρόνια λύθηκαν αρκετά προβλήματα. Ο συνοικισμός αριθμεί 7000 άτομα είναι μεγάλος και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις.

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Τσιακίρογλου ικανοποιήθηκε από την απάντηση του δημάρχου και του Αντιδημάρχου από το Δροσερό, αλλά αν κρίνουμε από το μειδίαμα του, μάλλον είπε από μέσα του: «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

dav