Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (1-8-2018), τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 44 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία

Συνελήφθη χθες (1-8-2018) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 42χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, ο 42χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των αρχών της Γερμανίας, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ότι, ο δράστης κατείχε μία παραποιημένη άδεια κυκλοφορίας και ένα παραποιημένο πιστοποιητικό ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οχήματος, γερμανικών αρχών, τα οποία είναι καταχωρημένα από τις Αρχές της Γερμανίας ως κλαπέντα – απωλεσθέντα – υπεξαιρεθέντα.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παραπάνω έγγραφα και το όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

Σύλληψη 32χρονου αλλοδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης

 Συνελήφθη, χθες (31-7-2018) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Επιπλέον, σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 32χρονου σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία για  παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθόσον, όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν 4 άτομα για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικά κατά περίπτωση

 Κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 206 ναρκωτικά δισκία και 39 πακέτα λαθραίων πακέτα τσιγάρα

 Συνελήφθησαν χθες (1-8-2018) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 49, 32, 24 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 18χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 6,7 γραμμαρίων και 19 πακέτα τσιγάρα, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ο 49χρονος, διότι κατείχε 206 ναρκωτικά δισκία και 20 πακέτα τσιγάρα, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στην τρίτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι κατείχε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στην τέταρτη περίπτωση, συνελήφθη ο 24χρονος, διότι εντοπίστηκε να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σύλληψη 49χρονου αλλοδαπού διωκόμενου με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol

  Συνελήφθη σήμερα (1-8-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Κιργιστάν, για το αδίκημα της κλοπής.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί η παραπάνω Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.