Με την ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Α. Αντωνιάδης υποψήφιος βουλευτής ΚΙΝΑΛ δίνει μία ξεκάθαρη εικόνα στο θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Όμως ο Ανέστης Αντωνιάδης στο κείμενο του λέει και το αυτονόητο. Θα περίμενε κανείς από τους βουλευτές της μειονότητας να καταδικάσουν την πράξη του δικτάτορα Ερντογάν όπως και των ενταύθα πολιτικών που για λίγους μειονοτικούς ψήφους δεν τολμούν να καταδικάσουν την απόφαση του ακραίου πλέον Ερντογάν.

Δυστυχώς για τον τόπο, είναι λίγοι οι πολιτικοί όπως ο Ανέστης Αντωνιάδης που σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο, παίρνει ευθέως θέση. Λέμε μπράβο γιατί ανεξάρτητα σε όποιον πολιτικό χώρο ανήκει, βάζει πιο μπροστά το τόπο και την πατρίδα παρά το πολιτικό του συμφέρον,  σε αντίθεση με πολλούς από την Ξάνθη που απλά για να τα έχουν με όλους καλά, έβαλαν την ουρά στα σκέλια. Αν κινδυνεύει η πατρίδα, δεν τους ενδιαφέρει, αυτοί να είναι καλά.

Α.Π.

Ο χρήστης Ανέστης Αντωνιάδης είναι στην πόλη Ξάνθη Θράκη.

Η «Αγία Σοφία» ως Τζαμί, βάζει τέλος στα διλλήματα της Θράκης!
Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Ισλαμικό τέμενος αποτελεί προσβολή για όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Η Αγία Σοφία είναι επίσημα «μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» της Ουνέσκο. Η απόφαση αυτή προκαλεί οργή, θλίψη, απογοήτευση και σε ακραίες περιπτώσεις, τάσεις εκδικητικότητας, που δεν είναι ορθό, σε όλους τους Έλληνες, χριστιανούς ορθόδοξους και σε όλη την χριστιανοσύνη.
Ο ΟΗΕ και η Ουνέσκο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήδη καταδίκασαν την ενέργεια της Τουρκίας, κάτι που δεν έπραξε η ομόθρησκη μας Ρωσία και τώρα είναι η ώρα να επιβάλουν τις απαραίτητες κυρώσεις, μέχρι την αναθεώρησή της. Αυτό δεν θα επιτευχθεί με διαγγέλματα, διαβήματα και συστάσεις. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσα από την αυτοεκτίμηση μας ως κράτος, ως έθνος, ώστε να δείξουμε μέσα από την συμπεριφορά μας σε όλους αυτούς τους παγκόσμιους οργανισμούς, που είναι σε μερικό λήθαργο αυτή την στιγμή και πρέπει να τους ξυπνήσουμε, ότι δεν είμαστε μέλη μόνο με υποχρεώσεις, μέλος κομπάρσος, αλλά μέλος πρωταγωνιστής, μέλος που έχει και ισχυρά δικαιώματα και κυρίως ρόλο.
H επιλογή του προέδρου Ερντογάν να τοποθετήσει την Τουρκία εκτός των ορίων της Δύσης, είναι μια κίνηση για εσωτερική κατανάλωση και ψηφοθηρία, αλλά και μια κίνηση πλήρης απαξίωσης και πλήρης εναντίωσης με το εξωτερικό περιβάλλον, με όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
Σε αυτή ακριβώς την συγκυρία, ως Ελλάδα πρέπει να κινηθούμε ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης και της παγκόσμιας κοινότητας, εφαρμόζοντας τους δικούς μας νομούς πρωτίστως και φυσικά τους διεθνείς και τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν πρέπει να κινηθούμε εκδικητικά, ακραία, αλλά νόμιμα. Εδώ ακριβώς πρέπει το σταυροδρόμι να γίνει ξεκάθαρο. Είτε θα σέβεσαι και θα τηρείς τους νόμους και την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριότητα, με κύριο πρόσταγμα των χαρακτηριστικών αυτών στην περιοχή μας, την Θράκη ή πλέον θα ανήκεις σε έναν άλλον κόσμο, όχι τον Δυτικό, όχι της Ευρώπης, όχι εκεί που διέπονται οι νομοί, οι ελευθέριες και ότι συνεπάγεται σε αυτό το πλαίσιο, αλλά έναν κόσμο δεσποτικό, ανατολικό, εκεί οπού πλέον δεν υπάρχει η παραμικρή σύγκλιση με εμάς και με όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
Αναμένω την αυτονόητη καταδίκη και από τους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές, αλλά και από κάποιους χριστιανούς, που έπαθαν ξαφνικά άνια λόγω ψηφοθηρίας. Αλλά αυτό που αναμένω κυρίως είναι η αυτονόητη επιλογή από την πλειοψηφία των μουσουλμάνων συμπολιτών μου, να διαλέξουν το σωστό δρόμο, σε αυτό το σταυροδρόμι ύπαρξης, ελευθέριων, πολιτισμού και ταυτότητας που είναι μπροστά τους. Και είναι πολύ εύκολη η επιλογή, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «Η Ελλάδα, για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς, δεν έχει δικαίωμα να μιλάει,….διότι ¨Βλέπουμε τη δίωξη των Τούρκων στη δυτική Θράκη:». Όντως οι συμπολίτες μας, που αυτοπροσδιορίζονται ως «Τούρκοι» «διώχθηκαν» στο να εγκλειστούν στις οικίες τους και να απομονωθούν, όπως όλοι μας, για να προστατεύσουν την υγεία τους και όχι να αυτοποτίζονται με γνωστό φτηνό άρωμα, προκειμένου να προστατευτούν από τον ιό, όπως οι δικοί του άνθρωποι στην Θράκη προέτρεπαν τον κόσμο να πράξει.
Η «Αγιά Σοφιά» είναι ο «ΝΑΟΣ», είναι το μνημείο που στέκει μεγαλοπρεπές και θαυμαστό για 1.500 χρόνια. Έχει γίνει πανανθρώπινο σύμβολο και κάτι σαν στοιχείο της φύσης, ότι και να κάνει ο κάθε σουλτάνος και κάθε δικτατορίσκος, η εμβληματικότητα και η αξία της είναι και θα είναι αιώνια.