Όταν ο αυτοδιοικητικός θέλει να προσθέσει ένα λιθαράκι στην πόλη του, το κάνει χωρίς πολλές περιπλοκάδες, «υπόγειες» διαδρομές και συμμαχίες.

Λέει την γνώμη του ευθέως και παραδέχεται τα λάθη του. Η πόλη θέλει ανθρώπους σαν τον Λύρατζη που να φέρνουν σε πέρας αποστολές δύσκολες, όπως το καρναβάλι της πόλης, τις γιορτές παλιάς πόλης και φυσικά δεκάδες άλλες ενδιάμεσες εκδηλώσεις με έναν προϋπολογισμό πολύ χαμηλό.

Δικαίως ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος στηρίζει οικονομικά το έργο του γιατί ξέρει ότι θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο και το έχει αποδείξει.

Τώρα αν ο Π. Λύρατζης έχει πολιτικές φιλοδοξίες για να ανέβει ακόμη ένα σκαλί στο πολιτικό βάθρο, αφού έχει εκείνα τα εχέγγυα και κυρίως έχει την στήριξη του κόσμου και  έχει αποδείξει ότι θέλει και μπορεί, γιατί να μην το κάνει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί που αποφασίζουν αν θα στηρίξουν κάποιον ή όχι, είναι οι Ξανθιώτες και μόνον αυτοί.

Ότι και αν γράψουν τα ΜΜΕ, οι  Ξανθιώτες  θα κρίνουν ποιος θέλει, ποιος στέκετε στο ύψος των περιστάσεων και ποιος μπορεί να «τρέξει» πράγματα στην πόλη.

Η γνώμη του Π. Λύρατζη και στο θέμα του ξυλοδαρμού του Μ. Φανουράκη ήταν ξεκάθαρη χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος σε αντίθεση με άλλους συμβούλους της παράταξης Δημαρχόπουλου που περιμένουν να «πέσει» ο δήμαρχος για να γίνουν δήμαρχοι στην θέση του δημάρχου. Κάποιοι κρύβονται πίσω από τα δάχτυλο τους και περιμένουν σαν τους καιροσκόπους να εκμεταλλευτούν αυτήν την πολιτική τροπή – είναι πολιτικό το ζήτημα του ξυλοδαρμού του Φανουράκη, – για να εκδηλωθούν.

Επιτέλους ας πάψουν κάποιοι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και ας βγουν να πουν ευθαρσώς αυτό που συζητούν μεταξύ τους στα πηγαδάκια. Κάποια στιγμή, η πολιτική στην Ξάνθη θα πρέπει να συμβαδίσει με την ντομπροσύνη.