Η αύξηση του πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα, η ανάγκη για εξεύρεση κατάλληλης στέγης και ο περιορισμός του χρόνου που διαθέτουν οι υποψήφιοι αγοραστές – ενοικιαστές για την αναζήτησή της και αντιστοίχως οι υποψήφιοι πωλητές – μισθωτές, οδήγησαν τις προηγούμενες δύο δεκαετίες στην εκρηκτική ανάπτυξη των μεσιτικών γραφείων και του επαγγέλματος του μεσίτη.
Η μεσιτική λειτουργία απεδείχθη εξαιρετικά χρήσιμη, γεγονός που οδήγησε την αγορά και πώληση ακινήτων σε μεγάλα ύψη.
Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας χτύπησε καίρια την εν λόγω οικονομική δραστηριότητα, περιορίζοντας τις αγοραπωλησίες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές και βυθίζοντας στην ακινησία τις υπόλοιπες.
Πάντως, αργά η γρήγορα, η μηχανή θα πάρει και πάλι εμπρός, αφού όσο υπάρχουν ακίνητα, θα υπάρχουν και οι μεσίτες!
Η σωστή οργάνωση ενός μεσιτικού γραφείου, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την επιτυχημένη λειτουργία του. Και αυτό σημαίνει προσοχή και στις πιο μικρές οργανωτικές λεπτομέρειες, με αιχμή του δόρατος την ανάπτυξη μιας άρτιας γραμματειακής υποστήριξης.
Πολλές μικρές εργασίες που ίσως, σε πρώτη φάση, να φαίνονται δευτερεύουσας σημασίας, αποκτούν ιδιαίτερη δυναμική όταν λειτουργούν συνδυαστικά και σε συνέργεια.
Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι πληροφορίες και η αποτελεσματική διαχείριση τους είναι ο παράγοντας κλειδί που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να προσδώσει ανταγωνιστική δυναμική και συγκριτικό πλεονέκτημα.
Τι σημαίνει πληροφορία; Οι επαφές, τα ραντεβού, οι εργασίες για κάθε πελάτη, τα ακίνητα που πωλούνται, οι κατηγορίες ακινήτων που ζητούνται, οι εκκρεμότητες, τα έγγραφα, είναι κάποιες κατηγορίες πληροφοριών, ζωτικής σημασίας για την υγιή λειτουργία ενός επιτυχημένου μεσιτικού γραφείου.
Το ζητούμενο είναι η αξιοποίηση τους. Οι πληροφορίες υπάρχουν για να παίρνονται αποφάσεις, σύμφωνα με αυτές και με βάση αυτές. Πολλές φορές η ίδια η πληροφορία από μόνη της έχει περιορισμένα όρια ως προς την επιλογή των κατάλληλων αποφάσεων και χρειάζεται να συνδυαστεί με άλλα στοιχεία για να διευκολύνει την τελική απόφαση.
Η αποθήκευση, ταξινόμηση και ο μηχανισμός ανάσυρσης τους, χαρακτηρίζει την λειτουργία του μεσιτικού γραφείου. Η αμεσότητα στην ενημέρωση των υποψήφιων αγοραστών, όπως και η έγκαιρη ενημέρωση των ιδιοκτητών ακινήτων, είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης του κατάλληλου μηχανισμού αξιοποίησης πληροφοριών και μετατροπής τους σε τελική απόφαση και επιλογή, προς όλες τις πλευρές της αγοραπωλησίας.
Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι ένα μεσιτικό πρόγραμμα οργάνωσης κτηματομεσιτικών γραφείων  που θα διαχειρίζεται το σύνολο των πληροφοριών και θα βοηθάει τον μεσίτη – μάνατζερ στην λήψη των πιο ορθολογικών αποφάσεων.
Ένα πολύ – εργαλείο με μοναδικά χαρακτηριστικά και πολλαπλά οφέλη, που θα αποτελεί τον πιο πιστό και αξιόπιστο συνεργάτη στην αντιμετώπιση της καθημερινής εργασίας και λειτουργίας ενός μεσιτικού γραφείου.

Διαβάστε περισσότερα:https://www.e-agents.gr/