ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ “ΚΛΑΡΙ”;

Σοκάρει η εξιχνίαση από την ασφάλεια Ξάνθης για κλοπή 14 δικύκλων  από χωριά και μέσα από την πόλη από συμμορία ανηλίκων.

Οι ηλικίες αυτών; 15, 14, 13, 12 και 10 ετών.

Επίσης προκαλεί ΣΟΚ η συμμετοχή ενός 10χρονου στην συμμορία ανηλίκων.

Να υποθέσει κανείς ότι μετά τον σωφρονισμός τους στο διάτρητο σύστημα σωφρονισμού της Χώρας, θα βγούνε ποιο «μορφωμένοι» στους δρόμους της Ξάνθης και γιατί όχι σε όλης της Ελλάδας, φορτωμένοι με καλάσνικωφ; Ποιος θα τους σωφρονίσει;

Ποιος θα σταματήσει την έναρξη αυτής της εγκληματικής πορείας;

Η αστυνομία λέει ότι τους απασχόλησε και παλιότερα η δράση τους.

Από πόσο χρονών βγήκαν στο «κλαρί»;

 

Η αστυνομία λέει ότι για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 15, 14, 13, 12 και 10 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

 

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες,   το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από χωριά και την πόλη της Ξάνθης, συνολικά δεκατέσσερα (14) δίκυκλα (7 μοτοποδήλατα και 7 μοτοσικλέτες).

 

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν έξι (6) από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

 

Σημειώνεται ότι οι δράστες, ηλικίας 15, 13, 12 και 10 ετών έχουν  απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.