ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ!!!! ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ (κ. Χ. Μέτιος) και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας (κ. Θ. Μαρκόπουλος) στην έκφραση συμπαράστασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ.) στους διωκόμενους μέλη «της Συντονιστικής Επιτροπής για Αλλαγή της Όδευσης του Αγωγού TAP στα Τενάγη»

Συμπλεύσανε με την τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που η καταστολή και το κτύπημα όλων όσων αγωνίζονται είναι στην ημερήσια διάταξη της τρομοκρατικής, αντιλαϊκής της πολιτικής

Ο κ. Μαρκόπουλος αφού σαν «αστυνομικός ρεπόρτερ» αναφέρθηκε στο περιστατικό της σύλληψης των μελών της επιτροπής, κατέληξε στην τοποθέτησή του, ότι μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη διέλευση του TAP, δεν έχουν καμία αξία οι αγώνες των εργαζομένων και των πολιτών της Καβάλας και πρέπει να συμμορφωθούν και να εφαρμόσουν την απόφαση του Σ.τ.Ε. Στην ίδια ακριβώς ρότα κινήθηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Χ. Μέτιος.

Ταυτόχρονα με περίσσιο πολιτικό θράσος έφεραν στο Π.Σ. και ψήφισαν την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή ενός υδρευτικού και δύο αρδευτικών έργων στην περιοχή των Τεναγών στα πλαίσια της ονομαζόμενης «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» που ένας από τους χορηγούς των έργων εμφανίζεται να είναι ο TAP. Προκαλώντας διπλά τους διωκόμενους, αλλά και συνολικά τους αγρότες της περιοχής «πετώντας τους στη μούρη τα καθρεφτάκια για ιθαγενείς».

Αλήθεια!! Τι μούτρα θα έχουν τώρα να δείξουν στο Λαό της περιοχής, όταν περίπου την ίδια ώρα σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ομόφωνα  αποφάσισε την ακύρωση συμμετοχής του στην προγραμματική σύμβαση και απαίτησε να προχωρήσει η εκτέλεση των έργων με πόρους αποκλειστικά από Ευρωπαϊκά προγράμματα και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων και των απεργών πείνας για την αλλαγή όδευσης του αγωγού TAP.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την ωμή αστυνομική βία τις συλλήψεις και τις δικαστικές διώξεις (μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου). Απαιτήσαμε την άμεση απελευθέρωσή τους εδώ και τώρα! Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Π.Σ. την αρνήθηκε.

Είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συμπεριφορά του πολυεθνικού ενεργειακού κολοσσού, που αξιοποιεί τη συμφωνία που υπέγραψαν οι προηγούμενες και υλοποιεί με απαράμιλλο ζήλο η “πρώτη φορά κατά φαντασία αριστερά”, συμφωνία που έχει σχέση με τους επικίνδυνους για τους λαούς της περιοχής ανταγωνισμούς για το ποια οικονομικά συμφέροντα θα κυριαρχήσουν στο χώρο της Ενέργειας.

Το ίδιο μεγάλες είναι και οι ευθύνες του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, καθώς και όλων εκείνων των Περιφερειακών Συμβούλων που συμπλεύσανε και στήριξαν με τη στάση τους τις τρομοκρατικές, αστυνομικές, δικαστικές διώξεις των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

Ο ενωμένος αγώνας εργατών, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματιών της πόλης και των χωριών μπορεί να χαλάσει τα σχέδια για την όδευση μέσα από τα Τενάγη και γενικά να ανατρέψει συνολικά την πολιτική που πρώτο και μοναδικό μέλημά της έχει την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που γίνεται σε βάρος των λαϊκών αναγκών».

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ