– Εμπορικό πλοίο με σημαία τουρκίας συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο τουΠολεμικού Ναυτικού “Αρματωλός” – Το περιστατικό έγινε στις 04:00 τα ξημερώματα ανοιχτά της Λέσβου – Το ελληνικό πολεμικό υπέστη ζημιές, το περιστατικό κρίνεται σοβαρό Περισσότερα σε λίγο.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΦΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 04:00 ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟ Ρ-18 “ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ”
Τουρκικό πλοίο χτύπησε ελληνική κανονιοφόρο – Περίεργη σύγκρουση στο Αιγαίο κοντά στη Λέσβο στα νοτιοανατολικά. Κατά παράβαση κάθε κανόνα ο Τούρκος καπετάνιος κινήθηκε προς στον ελληνικό πολεμικό πλοίο – Στη συνέχεια το τουρκικό εμπορικό πλοίο έστριψε προς τα τουρκικά ύδατα και απομακρύνθηκε – Το τουρκικό πλοίο χτύπησε την κανονιοφόρο “Αρματωλός” (Ρ-18) στο μεσόστεγο – Ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των μελών του πληρώματος – Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μετείχε σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ
Το περιστατικό έγινε στις τέσσερις τα ξημερώματα. Ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά στη θέση όπου κινούνταν μια ελληνική κανονιοφόρος και κατά παράβαση κάθε κανόνα έπεσε πάνω της. Η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού υπέστη ζημιές στο μεσόστεγο, ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ανακοίνωση για το περίεργο και προκλητικό συμβάν εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ.