Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Διαβάσαμε και είδαμε όλοι την συμπεριφορά των κατοίκων της Λέσβου απέναντι σε έναν Πρωθυπουργό που επισκέφθηκε το νησί με την ευκαιρία του αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας τους. Δηλαδή ο Πρωθυπουργός πήγε εκεί να τους μιλήσει για ανάπτυξη και αυτοί – οι κάτοικοι, οι αχάριστοι – στην κυριολεξία του γύρισαν την πλάτη, έκλεισαν τα μαγαζιά τους, προσπάθησαν να διακόψουν την φιέστα που του ετοίμασαν οι τσανακογλείφτες και γενικά του είπανε με χίλιους τρόπους ότι ο Αλέξης είναι ανεπιθύμητος στο νησί τους.

Ο Αλέξης πριν πάει στο νησί, τα ήξερε όλα αυτά;

Ναι. Σίγουρα ναι. Αλλιώς δεν θα κουβαλούσε μαζί του τις διμοιρίες των ΜΑΤ που πληρώνει ο Ελληνικός –όσα και αν τους πληρώνει – από το υστέρημα του στην κυριολεξία, αφού τα 2/3 του πληθυσμού σε λίγο θα ψάχνουν τον «επιούσιων» στα βαρέλια των  σκουπιδιών ενώ οι μετανάστες τρώνε με «χρυσά» κουτάλια πληρωμένοι και αυτοί από τον ιδρώτα και των νησιωτών.

Γιατί πήγε ο Αλέξης στο νησί;

Εδώ ταιριάζει γάντι η φράση «άγνωσται αι βουλαί του κυρίου». Το κάπα με μικρό. Μπορεί ο Αλέξης να φάνταζε στα μάτια του κάθε πικραμένου που τον ψήφισε για να βολευτεί, Μεσσίας, θαυματοποιός ή μάγος, αλλά Θεός δεν είναι.

Άρα το γιατί πήγε ο Αλέξης στο νησί δεν το ξέρουμε.

Αν όμως  ήταν άλλος Πρωθυπουργός που διέθετε λίγη τσίπα, το λιγότερο που θα έκανε εκείνη την ώρα ήταν να παραιτηθεί ή στην χειρότερη περίπτωση να έκανε χαρακίρι.

Επειδή όμως ο Αλέξης ούτε τσίπα διαθέτει ούτε ευθιξία, πήρε μαζί του τις διμοιρίες των ΜΑΤ ως άλλος δικτατορίσκος τύπου Μαδούρου και πήγε.

Πήρε μαζί του και μερικά τσανάκια, βρήκε και μερικά άλλα βολεμένα τσανάκια στο νησί και έστησε την φιέστα του, αδιαφορώντας αν η παράσταση του, αρέσει σε αυτούς που τον φιλοξένησαν.

Τώρα να δούμε για ποιους λόγους ο Αλέξης δεν έπρεπε να πάει στο νησί.

Δεν έπρεπε να πάει στο νησί γιατί άνοιξε τα σύνορα να μπούνε μετανάστες και να μετατρέψουν τους κατοίκους του νησιού σε μειοψηφία, και φυσικά να φύγουν οι τουρίστες και οι μετανάστες να έχουν να φάνε και οι νησιώτες όχι γιατί αφού δεν πήγε τουρισμός στο νησί δεν έχουν δουλειά άρα δεν έχουν τα προς το ζην ενώ τους μετανάστες που οι ίδιοι τους πληρώνουν, ο Αλέξης τους ταΐζει με τα δικά τους λεφτά.

Δεν έπρεπε να πάει στο νησί ο Αλέξης διότι πήρε ένα σκασμό λεφτά από την Ε.Ε. για να προστατεύσει το νησί από τις ορδές των μεταναστών και κανένας δεν ξέρει πού πήγαν αυτά τα λεφτά όπου μερίδιο αυτών των χρημάτων που δικαιούνταν το νησί δεν έφτασε ποτέ στα χέρια των νησιωτών είτε σαν ενίσχυση στις επιχειρήσεις τους είτε στην ελάφρυνση της φορολογίας είτε στην επιδότηση των δρομολογίων των πλοίων, είτε σαν ενίσχυση στο σύστημα υγείας που αρρωσταίνει κανείς και παρακαλά τον Θεό να μην πεθάνει.

Δεν έπρεπε να πάει στο νησί ο Αλέξης, διότι ενώ ο ΦΠΑ ήταν μειωμένος στο νησί, αυτός τον αύξησε.

Και το χειρότερο όλων; Επειδή οι νησιώτες διαμαρτυρήθηκαν τους αποκάλεσε ακροδεξιούς και φασίστες.

Για όλα αυτά Αλέξης, ζήτα ένα συγνώμη από τους νησιώτες που ευτυχώς απλά σου γύρισαν την πλάτη.

Πες συγνώμη Αλέξη.

Αλλά φαίνετε ότι στις καταλήψεις, αυτή η λέξη είναι άγνωστη