Η 28η Οκτωβρίου είναι εθνική επέτειος για το ελληνικό έθνος. Έτσι και το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είναι το “εθνικό μας ντέρμπι” το οποίο και θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου!

Σάββατο 28η Οκτωβρίου. Εθνική γιορτή για την Ελλάδα, η οποία συμπίπτει και με την ημέρα διεξαγωγής του ντέρμπι του πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού! Το πιο σπουδαίο ντέρμπι της χώρας, ίσως να φαντάζει ότι έχει χάσει την «αίγλη» του τελευταίου λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο «τρυφυλλί», αλλά δεν παραλείπει να είναι ο ελληνικός «ελ κσίσκο»! Πολλά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, ξεχωρίζουν τα ντέρμπι στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, αλλά και την επιστροφή του Βαλβέρδε εκεί που αγαπάμε!

Για να δείτε μια μεγάλη ποικιλία από Προγνωστικά !

Αρχίζουμε λοιπόν με την ελληνική Σουπερλίγκ και την μεγάλη της ντερμπι. Απόγευμα Σαββάτου, ώρα 19? 30, γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Λαμβάνει χώρα στο μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας. Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζυνίδη, προσπαθεί να βρει ισορροπία μέσα στα χίλια, μύρια προβλήματά του. Ο Ολυμπιακός δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση του, αλλά η διαφορά από την κορυφή έφτασε στο -2 και οι ΠΑΟΚ (-1) και ΑΕΚ (ισοβαθμία) κατέλαβαν. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι αν όχι άλλο. Πρώτα, παίζουν Λάρισα – Λεβαδειακός (15:00) και Γιάννινα – Κέρκυρα (17:15).

Συνεχίζουμε με Πρεμιέρ Λίγκ. Εκεί κυριαρχεί η «ματσάρα» της Γιούνιτεντ με την Τότεναμ (14:30). Μουρίνιο εναντίνο Ποκετίνο. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στο -5 από τη Σίτι. Σίγουρα μια απώλεια δεν θα είναι ευχάριστη σε κανένα, ενώ μια ισοπαλία θα κάνει τον Γκουαρδιόλα να “χτυπήσει τα χέρια του”. Ο Μουρίνιο δείχνει να παίζει προσεκτικά τα ντερμπι, ενώ η Τότεναμ προέρχεται από την έντονη 4-1 επί της Λίβερπουλ, αλλά και τον αποκλεισμό με 2-3 από το West Ham για το Λιγκ Κάπ. Μετά από αυτό έχουμε έξι ακόμα ματς. Η Σίτι του Πεπ πάει στο Γουέστ Μπρμ. Θεωρητικά δύσκολο μάτς. Η προϊστορία πάντως λέει 14 νίκες της Σίτι στις τελευταίες 15 ματς! Από τα υπόλοιπα, ξ αποχωρεί η “έξυπνη” έξοδος της Τσέλσι στο Μπορνμούθ, ενώ οι Άρσεναλ και Λίβερπουλ έχουν θεωρητικά πιο εύκολο έργο με το Σουόνσι και Χάντερσφιλντ εντός. Γουόρφορντ – Στόουκ και Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ τ ‘άλλα δυο.

Στο Μπουντεσλίγκα, ένα κλασικό Σάββατο με έξι αναμέτρηση. “Κερασάκι στην τούρτα” το ντέρμπι ανάμεσα στο Μπάγερ και τη Λειψία (19:30). Οι δύο ομάδες ακολουθούν το Ντόρτμουντ (ισοβαθμία για το Μπάγερν, στην -1η Ληψία) και θέλουν να βρεθούν στην κορυφή. Φαβορί φυσικά και είναι η Μπάγερν, αλλά αν κάτι έχει κερδίσει τη Λειψία 1,5 χρόνο τώρα, αυτό είναι το “σεβασμό”. Πριν από λίγο η Ντόρτμουντ θα έχει παίξει στο Αννόβερο και μπορεί να αλλάξει το χέρι της κορυφής! Ξεχωρίζει το Χοφενχάιμ – Γκλάντμπαχ και το Σάλκε – Βόλφσμπουργκ από τα υπόλοιπα. Λεβερκούζεν – Κολωνία, Χέρτα – Λουξεμβούργο κλείνουν το πρόγραμμα.

Στην Ισπανία έχουμε τέσσερα ματς. Τα δυο -δεν τα λες ντερμπι με την κλασική έννοια της λέξης – τα λες ματσάρια! Η Μπιλμπάο υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (21:45). Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, επιστρέφει στο γήπεδο όπου μέχρι πέρσι λατρευόταν σαν “θεός”! Το “Νουέβο Σαν Μαμές” θα βάλουν τα καλά του για να υποδεχτεί τον πρώην προπονητή της ομάδας, αλλά και τον σούπερ-στάρ, Λιό Μεσση. Πρώτα, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ (19:30). Οι “ροχμπλάνκοι” θέλουν να πλησιάσουν την κορυφή, αλλά το “χρυσό υποβρύχιο” σκοράρει ασταμάτητα τελευταία. Αλαβές – Βαλένθια και Σεβίλλη – Λεγανίτες και άλλα δύο ματς.

Στην Ιταλία έχουμε μόλις δυο μάτς. Το ένα όμως φτάνει να μας κρατήσει “ζεστούς”! Πρόκειται για το Μίλαν – Γιουβέντους. Το μεγάλο ντερμπι της αγωνιστικής. Η Μίλαν ενισχύθηκε απίστευτα το καλοκαίρι, όμως μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνει τις προσδοκίες. Ο Γιουβέντους δείχνει να βρει φόρμα και έχει μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στα 3 βαθμούς. Πρόσωπο της αναμέτρησης θα ήταν ο Λεονάρντο Μπούντστσι. Και λέμε “θα ήταν” αν ο κορυφαίος αμυντικός δεν έτρωγε κόκκινη κάρτα πριν από δύο αγώνες. Προς το παρόν θα λάμψει δια της απουσίας του. Αργότερα, η Ρόμα παίζει με τη Μπολόνια. Φαβορεί τα “τζαλορόσι”, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Τέλος, στη Γαλλία έχουμε μια πλήρη αγωνιστική δράση έξι αγώνων. Φυσικά και ξεχωρίζει το Μπορντό – Μονακό (18:00). Πολλές προοπτικές για την ψηλά ή φετινή Μπορντό, αν και παραμένουν μακριά από τις πρώτες θέσεις ακόμη. Το Μονακό δεν έχει καμία σχέση με την περασμένη ομάδα και οι γκέλοι είναι συχνά φαινόμενο. Έχει και Τσάμπιονς Λιγκ μεσοβδόμαδα. Τα υπόλοιπα μάτς, είναι ακόμα μια Σαββατιατική βράδυ στη Γαλλία! Σχεδόν όλα αμφιρροπα! Γκάνγκουμπ – Αμιέν, Καέν – Τρούα, Μονπελιέ – Ρεν, Ντιζόν – Νάντ, Στρασβούργο – Ανζέ.