Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ert.gr,  οι υπεύθυνοι, πριν πέσει,  ήξεραν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την γέφυρα του Ιάσμου στον Εθνικό δρόμο και πάνω από τον Κομψάτο ποταμό, εκτός από τους πολίτες. Οι κάτοικοι του Ιάσμου έχουν συνειδητοποιήσει ότι αν οι ίδιοι ή μέλος της οικογενείας τους βρισκόταν πάνω στην γέφυρα την “κακιά” στιγμή, το χωριό θα θρηνούσε σήμερα.
Άρα όλοι οι υπεύθυνοι ήταν υποψιασμένοι εκτός από τους πολίτες.
Αν αυτό ισχύει, τότε μαζί με τους κατασκευαστές, θα πρέπει να καθίσουν στο “σκαμνί” και οι τοπικοί άρχοντες. όχι μόνο γιατί δεν έκλεισαν την γέφυρα προληπτικά  αλλά κυρίως γιατί αδιαφόρησαν για τις ζωές των πολιτών. Αλήθεια για τον κ. Καδή, τον Περιφερειάρχη, τις Τεχνικές Υπηρεσίες, πόσο κοστολογείται η ζωή του καθενός; Τόση αδιαφορία; Ο μεν δήμαρχος αρέσκεται να φωτογραφίζεται με τα στελέχη και τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή και να συμμετέχει στις διάφορες φιέστες όπως η γιορτή του κερασιού και διάφορα άλλα. Αρέσκεται να ασχολείται  με μεγάλα έργα μέσα στον Ίασμο γιατί εκεί φαίνεται η πολιτική του … οντότητα. Και μην δικαιολογηθεί ότι είναι ευθύνη της Περιφέρειας γιατί από εκείνη την γέφυρα, περνούσαν οι συνδημότες του, ο ίδιος και η οικογένεια του. Όλα αυτά τον άφησαν αδιάφορο;
Όσο για την Περιφέρεια τι να πει κανείς;. Ο αγαπητός Περιφερειάρχης, αρέσκεται να στέλνει Δελτία Τύπου για συσκέψεις επί συσκέψεων όπου το αποτέλεσμα αυτών,  είτε του αρέσει είτε όχι, το είδαμε με το γκρέμισμα της γέφυρας.
Η αλήθεια είναι ότι η περιφέρεια είναι τόσο δυσκίνητη όσο και τα υπουργεία του Τσίπρα.
Ακολουθεί το δημοσίευμα της ert Κομοτηνής.
Είκοσι περίπου μέρες πριν την κατάρρευση της γέφυρας στην Ε.Ο. Κομοτηνής-Ιάσμου-Ξάνθης, στο σημείο μεταξύ Πολυάνθου και Ιάσμου, στον ποταμό Κομψάτο, είχε ενημερώσει η Δημοτική Αρχή Ιάσμου την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Δύο μέρες μετά, αρμόδιο τεχνικό κλιμάκιο είχε επισκεφτεί το σημείο και είχε προβεί σε αυτοψία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ιάσμου, του κ. Καδή Ισμέτ στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η επιτροπή αποτελούμενη από μηχανικούς διαπίστωσε την ανάγκη υποστήριξης της γέφυρας, ωστόσο, όχι και το κατεπείγον της υλοποίησης των εργασιών που απαιτούνταν με αποτέλεσμα να μην αποφασισθεί η διακοπή της κυκλοφορίας από εκεί και η άμεση υλοποίηση υποστηρικτικών έργων. Η πτώση τμήματος της γέφυρας σήμερα το πρωί πρόλαβε τις όποιες εξελίξεις-ενέργειες των  υπευθύνων.
Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του Σταθμού μας ότι κάτοικοι της περιοχής, διερχόμενοι οδηγοί κυρίως, εξέφρασαν μέρες πριν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση της γέφυρας. «Ειδικά για την διέλευση τους πάνω από τη γέφυρα έλεγαν ότι το όχημα τους «σκάλωνε» σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Μηχανικοί του Δήμου έσπευσαν και έκαναν την αυτοψία ενημερώνοντας εμένα αμέσως κι εγώ με την σειρά μου την Περιφέρεια.» δήλωσε ο κ. Καδή Ισμέτ.
Εργασίες στην παράκαμψη μετ΄ εμποδίων 
Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς σήμερα το πρωί εργασίες συντήρησης με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη κατάστασης της παλαιάς γέφυρας, της παράκαμψης δηλαδή που έχει επιλεγεί, που για καιρό από ό,τι φαίνεται θα χρησιμοποιούν οι διερχόμενοι οδηγοί. Εργασίες, οι οποίες σήμερα πραγματοποιήθηκαν μετ’ εμποδίων λόγω της μεγάλης προσέλευσης των «περίεργων» για το συμβάν πολιτών που έσπευσαν στο σημείο για να το δουν και να το φωτογραφίσουν.
Ο δήμαρχος Ιάσμου, Καδή Ισμέτ
Παράλληλα, ενέργειες γίνονται ήδη σε συνεργασία με τους βουλευτές της περιοχής για να ενημερωθούν τα αρμόδια υπουργεία και να υπάρξει τάχιστη εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ζημιάς. Επίσης, η Δημοτική αρχή με την στήριξη της Περιφέρειας θα προβεί σε επιπλέον εργασίες συντήρησης της παλιάς παράκαμψης (απομάκρυνση φερτών υλικών, κοπή χόρτων κ.α.)για να είναι όσον το δυνατόν ασφαλέστερη η διέλευση των πολιτών από εκεί.
Πέρασε από το σημείο λίγο πριν πέσει η γέφυρα και ειδοποίησε την Αστυνομία
Ανατριχιαστική λεπτομέρεια. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ιάσμου διερχόμενος οδηγός που εργαζόταν πρωί στις Δικαστικές Φυλακές πέρασε από το σημείο και ένιωσε την γέφυρα να «τρέμει». Ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και μέχρι να βρεθεί περιπολικό στο σημείο (10-15 λεπτά) η γέφυρα είχε καταρρεύσει!
Τι απαντά ο δήμαρχος για τις αμμοληψίες
Όσον αφορά στις αμμοληψίες που προηγήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην κοίτη του ποταμού ο κύριος Καδή Ισμέτ ήταν κατηγορηματικός πως δεν δημιούργησαν πρόβλημα, καθώς οι τελευταίες έγιναν με την κατασκευή της Εγνατίας Οδού και κάποιες λίγες αργότερα. Όπως είπε, δεν δημιούργησαν πρόβλημα, καθώς «το ποτάμι με τα φερτά υλικά αναπλήρωνε τις αφαιρεθείσες ποσότητες».
ert.gr