Συνελήφθη 46χρονος υπήκοος Βουλγαρίας για κατοχή ναρκωτικών

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει έναν ακόμη 39χρονο ημεδαπό

 

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίπου 160 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, σε βάρος δύο (2) ατόμων, ενός 46χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας και ενός 39χρονου ημεδαπού, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

 

Συνελήφθη προχθές (28-2-2017) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από τους παραπάνω αστυνομικούς ο 46χρονος.

 

Αναλυτικότερα, το απόγευμα της 28-2-2017, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 46χρονο διότι τον εντόπισαν να κατέχει δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν  μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και αμφεταμίνης, τις οποίες και κατέσχεσαν.

 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 46χρονος προμηθεύτηκε τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών από τον 39χρονο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 39χρονου, σε χωριό του Έβρου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 7 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 159,1 γραμμαρίων
  • 1 νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, βάρους 2,8 γραμμαρίων
  • 3 νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.

 

  Σύλληψη 2 υπηκόων Αλβανίας για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση

 

Κατασχέθηκαν περίπου 1 κιλό λαθραίου καπνού και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

 

Συνελήφθησαν χθες (1-3-2017) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 54 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία που διαμένουν, εντόπισαν και κατέσχεσαν δύο (2) συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 965 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και τον οποίο, όπως προέκυψε, είχε εισάγει ο 54χρονος από την Αλβανία.

 

Επιπλέον, ο 37χρονος κατείχε δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 3,4 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Επιστροφή στην Τουρκία 7 Σύρων προσφύγων

 

 

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, σύμφωνα με τα  προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας, επιστράφηκαν σήμερα, 1η Μαρτίου 2017, επτά Σύροι πρόσφυγες -τέσσερις άνδρες, μία γυναίκα και δύο συνοδευόμενα ανήλικα παιδιά.

Για έναν υπήρχε απορριπτική απόφαση χορήγησης ασύλου σε α΄ βαθμό χωρίς να έχει κατατεθεί προσφυγή, δύο είχαν παραιτηθεί από τα αιτήματά τους για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας, τρεις είχαν ανακαλέσει τα σχετικά τους αιτήματα ασύλου και ενός η έκφραση βούλησης για καθεστώς διεθνούς προστασίας είχε τεθεί στο αρχείο.

Η επιστροφή των επτά Σύρων προσφύγων στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε αεροπορικώς, με αεροσκάφος ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με προορισμό τα Άδανα.

Σε ό,τι αφορά τις επανεισδοχές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:

α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).

β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το

 

 

τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.

γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:

  • Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.196 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών,
  • Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 57 αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας και
  • Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, 906 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.

δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 673 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.

  Σύλληψη 2 ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και παράνομη οπλοκατοχή

 

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 13.550 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 9 κιλά λαθραίου καπνού, 1 αεροβόλο τυφέκιο και 1 φλόμπερ

 

Συνελήφθησαν χθες (1-3-2017) το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ένας 68χρονος και μία 68χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.

 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με εμπορία λαθραίων τσιγάρων από τους δύο ημεδαπούς, οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία τους, εντόπισαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν:

  • 550 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 180 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 000 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 1 αεροβόλο τυφέκιο και 1 φλόμπερ, για τα οποία δεν κατείχαν τις σχετικές άδειες
  • το χρηματικό ποσό των 348 ευρώ

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ροδόπης.

 

  Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών

 

Συνελήφθη χθες (1-3-2017) το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

 

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο δράστης διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακίνηση ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 31χρονο να οδηγεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του και ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 25,7 γραμμαρίων, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του εκκρεμούσε το παραπάνω Ένταλμα Σύλληψης.

 

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το όχημα του δράστη και 2 κινητά τηλέφωνα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.