Ιδιώτης στο Πόρτο Λάγος εμποδίζει την εκβάθυνση του λιμανιού

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ

Μετά την καταγγελία από τους επαγγελματίες ψαράδες του Πόρτο Λάγους που χρησιμοποιούν το μικρό λιμανάκι για την προστασία των σκαφών τους οι οποίοι ζητούν την εκβάθυνση του αλλά αυτή δεν γίνεται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν μέσα στο μικρό λιμανάκι και να βγάλουν το μεροκάματό τους.

Η XanthiTimes.gr μίλησε με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου του δήμου Αβδήρων κυρία Ζουρνατζίδου Κωσταντινιά, Αντιδήμαρχο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η κ. Ζουρνατζίδου ανέφερε ότι γνωρίζει το θέμα, όμως συγκεκριμένη άρνηση από γείτονες, δεν της δίνουν περιθώριο να καθαρίσει από τις όχθες του μικρού λιμανιού, το εσωτερικό του, καθώς επίσης είναι στο πρόγραμμα να γίνει η σχετική περίφραξη.

Ποιο συγκεκριμένα η κ. Ζουρνατζίδου ανέφερε ότι έγινε αίτημα για να μπει η αξιοποίηση του στο lider που είναι για την περιοχή και η διαχείριση του από το δημόσιο ύψους 8.000.000 ευρώ όπου από αυτό το ποσό αναλογεί παρεμβάσεις ύψους 40%.

Έγινε το σχετικό αίτημα για το lider αλιείας και αναμένονται έσοδα ύψους περίπου 1,9 εκ. ευρώ για όλα τα λιμάνια της περιοχής ευθύνης της. Οπότε προγραμματίζει, σύμφωνα με την ίδια,  παρεμβάσεις κα για το μικρό λιμανάκι του Πόρτο Λάγος, όπως περίφραξη και εκβάθυνση.

Κάνοντας αναφορά στο θέμα της εκβάθυνσης του μικρού λιμανιού, ανέφερε ότι υπάρχει προβληματισμός γιατί έχει την δυνατότητα σαν Λιμενικό Ταμείο να χρηματοδοτήσει μία εκβάθυνση αλλά, κάποιοι που έχουν οικόπεδα δίπλα στο λιμανάκι δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση μηχανημάτων για την εκβάθυνση.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν «μαζεύονται τα νερά», να δυσκολεύουν την κίνηση των μικρών αλιευτικών σκαφών, όμως, όπως τόνισε, θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα και θα γίνει η εκβάθυνση.