Εντείνονται οι προκλήσεις ακραίων στοιχείων της μειονότητας στην Θράκη. Η Ελληνική πολιτεία απλός θεατής στην ασχήμια.

Με σημαία τους την  εκλογή των «μουφτίδων», οι ακραίοι μειονοτικοί κύκλοι απειλούν ευθέως την Χώρα  και την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων λέγοντας ότι αφού η Ελλάδα δεν τους κάνει την χάρη στην τοποθέτηση μουφτήδων άμεσα ελεγχόμενων από τους ίδιους και το Τουρκικό Προξενείο, αυτό δεν θα το ανεχτούν.

Στελέχη της μειονότητας της Θράκης πλέον δεν έχουν κανέναν δισταγμό να παρεμβαίνουν στην λειτουργία του κράτους, να απειλούν ότι δεν θα ανεχτούν αποφάσεις το.

Σε ανακοίνωσή της η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» αναφέρει ότι «στο θέμα των μουφτειών αγνοούνται η βούληση και η άποψη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης». Σε ιδιαίτερα επιθετικό ύφος, η ψευτοεπιτροπή αναφέρει στην ανακοίνωση ότι «ο διορισμός τοποτηρητή στη διορισμένη μουφτεία Διδυμοτείχου χωρίς τη γνωμοδότηση της μειονότητας αντιμετωπίζεται με έκπληξη και με ανησυχία».

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο περιστατικό στο τζαμί Τσινάρ της Ξάνθης, που την ίδια ημέρα (4 Οκτωβρίου) προσελήφθη και απομακρύνθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Αχμέτ Ιμάμ μετά τις «πολεμικές ιαχές» των ανθελληνικών μηχανισμών. «Υπάρχει επιδιωκόμενη σύγκρουση. Είναι ξεκάθαρο πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης δεν πρόκειται να αποδεχτεί τετελεσμένα» αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

Όταν οι “Έλληνες” πολίτες που δηλώνουν Τούρκοι, οι οποίοι είναι γνωστό τίνος εντολές εκτελούν,    διοργανώνουν μέσα στην πρωτεύουσα της Ελλάδος εκδηλώσεις, μαζί μ’ άλλους εθνομηδενιστές και η εκδήλωση αυτή νομιμοποιείται πολιτικά από την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης(!), τότε αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η προκλητικότητά τους.