ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΘ, ΕΠΙΑΣΕ «ΜΠΟΣΚΟΥΣ (ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ)» ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

Σαφείς αιχμές κατά των Περιφερειακών Συμβούλων της Ξάνθης άφησε ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ αναφορικά με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Ένα θέμα που κρύβει πολλά πίσω από την τελευταία συνεδρίαση και τους λόγους που οδήγησαν τον επενδυτή να αποσύρει το ενδιαφέρων του.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σώμα μετά από αίτημα της ΔΙΑΜΑΘ ψήφισε στην ουσία την κατάργηση του ΣΔΑΝΞ σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρείς που υπάρχουν διάσπαρτοι ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Θωμά Μίχογλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ξάνθης ήταν ενήμεροι για το θέμα όμως δεν έλαβαν καμία θέση ή δεν κατάφεραν να περάσουν στην απόφαση του Π.Σ. μία παράγραφο που να καθορίζει την παραμονή του ΣΔΑΝΞ στην μορφή που έχει, ξεκαθαρίζοντας ότι οι δήμαρχοι της Ξάνθης θα αντιδράσουν με όποιο νόμιμο τρόπο διαθέτουν

Σύμφωνα με τον κ. Μίχογλου η εφαρμογή αυτής της απόφασης του Π.Σ. σημαίνει αυτόματα για τους Ξανθιώτες ένα επιπλέον κόστος για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στην ΔΙΑΜΑΘ η οποία στην ουσία διαθέτει μόνο τους κάδους ανακύκλωσης και την μεταφορά.

Τα ερωτήματα του Θ. Μίχογλου καίρια. «Τι θα γίνει το προσωπικό; Τι θα γίνουν τα περιουσιακά στοιχεία του ΣΔΑΝΞ»;

Ο Δήμαρχος Τοπείρου ανέφερε ότι πραγματικά δεν γνωρίζει τι θα γίνει στην συνέχεια, όμως οι δήμαρχοι της Ξάνθης είναι αποφασισμένοι να μην το αφήσουν να περάσει έτσι, ρίχνοντας ουσιαστικά ευθύνη στους Περιφερειακούς Συμβούλους της Ξάνθης οι οποίοι δεν υποστήριξαν τα συμφέροντα των Ξανθιωτών, τονίζοντας όμως ότι ο ΣΔΑΝΞ έχει προγραμματισμένες επενδύσεις 6-7εκ. ευρώ. Τι θα γίνουν αυτά τα κονδύλια θα χαθούν; Αναρωτήθηκε.

Τέλος, ο δήμαρχος εμμέσως άφησε να εννοηθεί ότι πιάστηκαν «μπόσκοι» αλλά δεν περίμενε το Περιφερειακό Συμβούλιο να λειτουργήσει κατά των συμφερόντων της Ξάνθης και ότι θεωρήθηκε αυτονόητο ότι όπως όλα τα Περιφερειακά Συμβούλια στην Ελλάδα έλαβαν υπ όψη τους την παρουσία των ΣΔΑΝ, θα συνέβαινε το ίδιο.

Δυστυχώς το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ κινείτε με άλλους χρόνους και άλλες λογικές.