Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κάθε άλλο παρά συνετή είναι αφού καλλιεργείται έντεχνα η σπουδαιότητα της επίσκεψης Ομπάμα, ενός πλανητάρχη που απομακρύνεται από την θέση του και με δεδομένο ότι η λάθος στάση  της κυβέρνησης κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις Η.Π.Α. και της φανερής υποστήριξης της Κλίντον, μάλλον υποβιβάζει την αξία της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα που μπορεί να έχει την σημασία της αλλά δεν έχει την σπουδαιότητα που της αποδίδει η κυβέρνηση η οποία ζητά εναγωνίως μία στήριξη για να βγει από τα δύσκολα.

Είναι προτιμότερο η κυβέρνηση Τσίπρα να κρατήσει μικρό καλάθι από αυτήν την επίσκεψη και να προσπαθήσει να καλλιεργήσει τις σχέσεις της με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

Η επίσκεψη Ομπάμα αυτήν την χρονική περίοδο, μάλλον ενισχύει την κακή τακτική μίας αδύναμης Χώρας απέναντι σε έναν οικονομικό κολοσσό όπως είναι η Αμερική και φυσικά στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, ο οποίος, κανένας δεν ξέρει πώς και αν  θα αναμειχθεί στα σοβαρά προβλήματα της Χώρας όπως είναι η παρουσία του ΔΝΤ στο οικονομικό, στις προσφυγικές ροές και φυσικά το Κυπριακό.

Με την λογική ότι ο κ. Ομπάμα εκτός από μία δήλωση στήριξης δεν μπορεί να κάνει τίποτε περισσότερο, η κυβέρνηση ας κρατά μικρό καλάθι και να πάψει να “παραμυθιάζει” τους πολίτες.

Άρα η κυβέρνηση κακώς ελπίζει σε μία ουσιαστική στήριξη από τον, για 60 περίπου μέρες, πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

«Υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε σήμερα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια επίσκεψη της οποίας η σημασία υπερβαίνει τον προφανή συμβολισμό. Διεξάγεται σε μια κρίσιμη περίοδο, τόσο για τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος όσο και για το προσφυγικό ζήτημα, καθώς και για το Κυπριακό.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη θα είναι πολλαπλά εποικοδομητική και θα συμβάλει στην προώθηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το ελληνικό χρέος, ενώ ταυτόχρονα θα επιβεβαιώσει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».