Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
Υποναύαρχος ε.α

Καλύτερα να μη μιλάς κε Τόσκα!!
Εφόσον το επέλεξες να ασχοληθείς με αυτόν τον χώρο, κάτσε στο Γραφείο σου, κάνε αυτά που πρέπει να κάνεις και μην εμφανίζεσαι ή τουλάχιστον –αν σέβεσαι κάτι- μη προβάλεις ποτέ ξανά, την προηγούμενη ιδιότητα σου, διότι μας ντροπιάζεις όλους όσους φορέσαμε στολή, μ’ αυτά *** που λες και μ’ αυτά που κάνεις!!

Το έργο σου, δεν θα το κρίνω, δεν μπορώ να το κρίνω.

Παραδέχομαι μάλιστα, ότι είναι δύσκολο, ιδιόμορφο και πολύ ευαίσθητο, κοινωνικά και επιχειρησιακά.
Κρίνω όμως, αυτά τα επιπόλαια τα οποία λες, όπως η προηγούμενη σου δήλωση, ότι *** «αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη και διερευνάς να αποδώσεις ευθύνες, για την επιχειρησιακή»

Αλλά όμως, η τελευταία δήλωση σου, ΞΕΠΕΡΝΑ κάθε προηγούμενο, δείχνει άνθρωπο που δεν έχει καμιά σχέση με «Διοίκηση» και «Επιχειρησιακή Αντίληψη»!!

Πες μου σε παρακαλώ : «Ποιος προϊστάμενος, είναι δυνατόν – αν ποτέ είναι δυνατόν, να αποθαρρύνει την ανάληψη πρωτοβουλίας των υφισταμένων του»!;;

Τι άλλη έννοια μπορεί να έχει, η επίκληση του περιβόητου «Ελληνικού φιλότιμου», απ’ το γεγονός ότι πρέπει, αυτοί να αναπτύξουν πρωτοβουλία και να καλύψουν, τα όποια τυχόν κενά, ελλείψεις και δυσχέρειες αντιμετωπίζουν στο έργο τους!;
Είναι καταστροφική ανοησία, να ισχυρίζεται οποιοσδήποτε, ότι …. «ο κίνδυνος αυθαιρεσίας, είναι συνέπεια της πρωτοβουλίας»!!!! ΕΛΕΟΣ – ΕΛΕΟΣ πια κε Τόσκα!!

Η αυθαιρεσία, είναι συνέπεια αποκλειστικά και μόνο, της ΕΛΛΕΙΨΗΣ κανόνων, της έλλειψης πειθαρχίας, της έλλειψης εκπαίδευσης και κυρίως της έλλειψης «ενιαίου
πνεύματος», σε κάθε οργανωμένο σώμα, τμήμα ή ομάδα, από τον επικεφαλής της, μέχρι και το τελευταίο στέλεχος της!!

Όμως, για να επιτύχεις κάτι τέτοιο, χρειάζεται …. κύρος, σεβασμός και εμπιστοσύνη, που αυτά δεν κερδίζονται, ούτε με χάρες, ούτε με καλοπιάσματα, ούτε και με ασυναρτησίες.

Στο Πολεμικό Ναυτικό, που εγώ υπηρέτησα 36 χρόνια, προτρέπαμε, ενθαρρύναμε την πρωτοβουλία του πληρώματος μας και αναλαμβάναμε το ρίσκο και τις ευθύνες μας, γι’ αυτό!!

Κι αυτό διότι, αισθανόμασταν ότι κυβερνούμε ανθρώπους και …. όχι πρόβατα!! Αισθανόμασταν Κυβερνήτες και ….. όχι ένας τράγος, μπροστά στο κοπάδι του!!

national-pride.org