ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΙΚΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΝΙΚΑΝΟ !
Απόλυτη προτεραιότητα αναδεικνύεται η επανεξέταση της μεταμνημονιακής φορολογικής πολιτικής αφού ήδη από την 31η Αυγούστου ξεκινά μια επί πλέον «Οδύσσεια» φόρων.
Το Ελληνικό κράτος, είναι πλέον προφανές πως έχει καταστεί συνεταίρος μέσω της αδηφάγου αντιπαραγωγικής κ αντιαναπτυξιακής φορολόγησης κάθε εμπορικής δραστηριότητας. Στην Ελλάδα η φορολόγηση των πολιτών αναγορεύεται σε τιμωρία του εμπόρου κ του μικρού επιχειρηματία κ μόνιμη εισπρακτική μέθοδος στην οποία καταφεύγουν μονίμως οι κυβερνώντες λόγω της ανικανότητός τους να ελέγξουν την φοροκλοπή κ να εφαρμόσουν απλές κ αποτελεσματικές μεθόδους να φορολογούνται δίκαια κ έντιμα πολίτες κ έμποροι ή μικροεπιχειρηματίες. Το εκδικητικό κράτος κ οι ανίκανες υπηρεσίες του είναι αδιανόητο να ελέγχει τα φορολογικά έτη, πέραν της πενταετίας που συνιστά υποχρέωσή των αρμόδιων υπηρεσιών να εφαρμόζουν το νόμο κ να ελέγχουν πολίτες κ επιχειρήσεις. Σε άλλη μια περίοδο όπως στην παρούσα που διανύουμε διατηρεί έναν εξωφρενικό φορολογικό συντελεστή ύψους 29% ενώ όσοι στοιχειωδώς έχουν επαφή με την πραγματικότητα γνωρίζουν πως υπερβαίνοντας το 15 % οδηγεί την εμπορική δραστηριότητα σε στραγγαλισμό κ ασφυξία !
Η πλέον άδικη μορφή φορολογία που είναι η έμμεση αποτελούν ανόητη κ αναποτελεσματική μορφή φορολογίας που προσπαθεί να καλύψει την ελεγκτική κ εισπρακτική ανικανότητα των αρμόδιων υδροκέφαλων υπηρεσιών ενός ανίκανου κράτους που έχει οικοδομηθεί σε πελατειακή βάση απέναντι στους δύσμοιρους φορολογούμενους πολίτες ! Η παρούσα κατάσταση στην φορολογία των πολιτών είναι απόρροια της βλακώδους φορολογικής πολιτικής του ανίκανου κράτους κ των μηχανισμών του. Η φορολατρεία των αρμοδίων έχει βάση στην ανικανότητα κ στην ατολμία κ στην ανικανότητά τους να εφαρμόσουν στην πραγματική οικονομία της αγοράς τα αυτονόητα κ προφανή.
Οι υπουργικοί χαρτογιακάδες αγνοούν πως ένας επαγγελματίας έμπορος πέραν από τους φετινούς φόρους εισοδήματος νομικών κ φυσικών προσώπων κ τον ΕΝΦΙΑ, υπάρχουν οι βεβαιωμένες υποχρεώσεις παρελθόντων χρήσεων που αποτελούν θηλιά στο λαιμό κάθε εμπόρου μαζί με τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το κράτος πρέπει επί τέλους να γίνει σύμμαχος του πολίτη κ του επαγγελματία κ όχι νεκροθάφτης της επιχειρηματικότητος κ του μικρού κ μεσαίου εμπόρου στην δε Θράκη που γνωρίζει την λαίλαπα της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης οι βουλευτές της πρέπει εκτός από την είσπραξη του παχυλού τους μισθού να σκεφθούν επί τέλους κ τους πολίτες τους μικροεπιχειρηματίες κ μικρο εμπόρους που αυτοί αντιμετωπίζουν αδιάφορο κ εκδικητικό κρατικό μηχανισμό που στην πραγματικότητα υπονομεύει όχι απλώς την ανάπτυξη αλλά κ αυτή την ίδια την εμπορική κ επιχειρηματική καθημερινότητα που το ίδιο το κράτος έχει αφυδατώσει κ δολοφονήσει !
Μάκης Τουμάσης
Δημοσιογράφος πρώην δ.ντης Ελληνικής πρεσβείας σε πΓΔΜ