Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης πραγματοποιήθηκε χθες η δημοπρασία για το κάμπινγκ Μυρωδάτου και έκλεισε υπέρ του ενός σχήματος που αποτελείτε από έναν μουσουλμάνο από τον δήμο των Αβδήρων με συμπαίκτη του έναν Βούλγαρο επιχειρηματία που έφτασε την δημοπρασία στο ποσόν των 32.000 ευρώ ετησίως και το άλλο σχήμα που συμμετείχε και ήταν αμιγώς Βούλγαρος επιχειρηματίας που έφτασε να «χτυπήσει» μέχρι το ποσόν των 31.500 ευρώ ετησίως οπότε και ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε στο πρώτο σχήμα.

Τα επόμενα βήματα είναι να συνέλθει η οικονομική επιτροπή και να κατοχυρώσει τον διαγωνισμό υπέρ του πρώτου σχήματος αν δεν υπάρξουν ενστάσεις από το δεύτερο επιχειρηματικό σχήμα.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι και την προηγούμενη φορά ο επικεφαλής του δευτέρου σχήματος υπέβαλε ένσταση, το ίδιο περιμένει και πάλι, ευχόμενος να μην πάει την υπόθεση στην αρμόδια επιτροπή εξετάσεων των ενστάσεων στην διευρυμένη περιφέρεια όπου και χρειάζονται πάνω από δύο μήνες μέχρι να εξετασθεί, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνος πολύτιμος για την επένδυση και αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησε ο δήμος Αβδήρων νωρίς την διαδικασία του πλειστηριασμού.

Κάνοντας αναφορά στην προηγούμενη άκαρπη διαδικασία για την ενοικίαση του κάμπινγκ Μυρωδάτου, είπε ότι οι αιτίες που «χάλασε» η δουλειά ήταν τα capital controls η ένσταση στην αρμόδια επιτροπή και μάλλον κάπου δεν τα βρήκαν ο επενδυτής με τον Βούλγαρο συνεργάτη του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το νέο επενδυτικό σχήμα προτίθεται να στήσει ξύλινα σπιτάκια, τροχόσπιτα και είναι βέβαιος ότι οι επενδυτές θα χρησιμοποιήσουν προσωπικό από την περιοχή, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό για αυτούς.

Ευελπιστεί ότι οι ενστάσεις δεν θα πάρουν χρόνο και ότι οι επενδυτές θα προλάβουν να δουλέψουν την επόμενη σαιζόν.

Ρωτήθηκε αν υπήρξαν αντιδράσεις από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία αρνητική αντίδραση με δεδομένο ότι ενισχύεται η περιοχή και θα αυξηθεί η προσέλευση περισσότερων τουριστών.

 

“ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ”

 

Ερωτηθείς σχετικά με την καταγγελία που υπάρχει από συνδημότη του στο Πόρτο Λάγος, ότι δηλαδή το τοπικό προεδρείο που προέρχεται από την μείζονα αντιπολίτευση και που δεν συμπεριφέρεται ισότιμα στον εν λόγο καταγγέλλοντα δημότη, σε σχέση με άλλους συνδημότες του οι οποίοι είναι κάποιας καλλίτερης οικονομικής επιφάνειας, δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει.

Η καταγγελία του εν λόγω συνδημότη του δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη αναφέρει ότι  τα ακίνητα του δήμου Αβδήρων στο Πόρτο Λάγος τα οποία συνορεύουν με το δικό του οικόπεδο, αφήνονται χωρίς να καθαρίζονται από τα αγριόχορτα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η οικογένεια του εν λόγω συνδημότη του από κουνούπια φίδια και κάθε λογής άλλα «ζωντανά».

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για άμεση παρέμβαση από τις υπηρεσίες του δήμου Αβδήρων τονίζοντας ότι ο δήμος δεν ξεχωρίζει κανέναν συνδημότη.

Σε αναμονή των εξελίξεων και στα δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον δήμο Αβδήρων.