Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΕΝΩΝΕΙ;

Σήμερα το πρωί,  φιλοξενούμενος στις «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης, δήλωσε ότι σε συνεργασία με την τροχαία Ξάνθης, αφού υποδειχτούν σημεία όπου μπορούν να τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης στους Δρόμους Κομοτηνής – Ιάσμου -Ξάνθης και Κομοτηνής – Λάγους – Ξάνθης, οι οποίες και θα απαγορεύουν την διέλευση φορτηγών αυτοκινήτων προερχόμενες κυρίως από Τουρκία και Βουλγαρία και κινούνται στους παραπάνω Εθνικούς δρόμους για να αποφύγουν τα διόδια της Εγνατίας οδού.

Όπως διευκρίνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης, σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και που προβλέπει αυστηρά πρόστιμα στους οδηγούς και ιδιοκτήτες των φορτηγών, αυτά, (τα φορτηγά)  απαγορεύονται να κινούνται στους Εθνικούς δρόμους και προτίθεται σε συνεργασία με την Τροχαία Ξάνθης, να τοποθετήσει απαγορευτικές πινακίδες για την διέλευση των παραπάνω φορτηγών αυτοκινήτων.

Όσο δε για τους παράπλευρους δρόμους της Εγνατίας Α.Ε. ανέφερε ότι λόγω κακοτεχνιών από την παραπάνω εταιρεία, δεν παρελήφθησαν από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Όπως σημείωσε, αν αυτοί οι δρόμοι είχαν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, τότε η Περιφέρεια, θα τις είχε παραλάβει και θα τις παρέδιδε στην κυκλοφορία.

Συνομιλήσαμε εκ νέου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης κ. Γκίκα Ευάγγελο και του θέσαμε υπ όψη την πρόταση του αντιπεριφερειάρχη.

Ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με τον Διοικητή της Τροχαίας Ξάνθης ο οποίος και θα υποδείξει με έγγραφο του στην Π.Ε. τα σημεία όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν πινακίδες όπου και θα απαγόρευαν την κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων από τους παραπάνω Εθνικούς δρόμους με ότι κινδύνους ότι αυτή σημαίνει ως προς την επικινδυνότητα των κατοίκων και που μένουν στα χωριά που διασχίζουν αυτοί οι δρόμοι.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας θα προχωρήσει ακόμη ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας από τον συνάδελφό του Αστυνομικό διευθυντή της Κομοτηνής, να μπει σήμανση στην αρχή αυτών των δύο Εθνικών δρόμων που προαναφέρθηκαν, ούτος ώστε η σήμανση να είναι ολοκληρωμένη.