Από την ΕΑΑΣ Ξάνθης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής τών μελλών της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΓΡΑΜΜΟ

26-28/08/2016

 

1η ΗΜΕΡΑ : 26 Αυγ. (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) ΞΑΝΘΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

Untitled VVVV07:00: Αναχώρηση, από τη ΛΑΦ.ΞΑΝΘΗΣ και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην περιοχή του προορισμού μας, όπου επισκεπτόμαστε διαδοχικά το Πολεμικό Μουσείο Α’ Βαλκανικού Πολέμου (Χάνι Εμίν Αγά), το Μουσείο ΒΡΕΛΛΗ (Κέρινα Ομοιώματα), το ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και στο τέλος φθάνουμε και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ .Ανάπαυση ελεύθερος χρόνος. Προαιρετικό Ομαδικό δείπνο σε Ταβέρνα στην περιοχή ‘’ Μώλος’’.( κατόπιν δηλώσεων συμμετοχής).

 

2η ΗΜΕΡΑ:27 Αυγ. (ΣΑΒΒΑΤΟ): ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

08:30:Αναχώρηση, για τα μαγευτικά Ζαγοροχώρια, χωριά με απίστευτη θέα και απίστευτη ομορφιά. Στο δρόμο μας θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε το μνημείο της ΓΥΝΑΙΚΑΣ της ΠΙΝΔΟΥ, στη συνέχεια αναχωρούμε για το ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ ένα από τα πιο τουριστικά χωριά των Ζαγοροχωρίων, όπου θα έχουμε αρκετό χρόνο να περπατήσουμε (800 μ περίπου) προς την Ι.Μ. Αγ. Παρασκευής και να θαυμάσουμε το ιδιαίτερου κάλλους φαράγγι του Βίκου ( Vikos Gorge view), ενώ επιστρέφοντας θα γευματίσουμε στις δύο(2) ταβέρνες στην Πλατεία του χωριού( κατόπιν δηλώσεων συμμετοχής), με τα εδέσματα των Ζαγοροχωρίων. Αναχώρηση (μετά το γεύμα) με προορισμό το χωριό ΚΗΠΟΙ με τα φημισμένα πέτρινα τοξοτά γεφύρια, όπου θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο ΤΟΛΗ. Εφόσον υπάρχει διάθεση και χρόνος, συνεχίζουμε για το πανέμορφο ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ, για να θαυμάσουμε τη διαδρομή και τη φύση και στο τέλος θα απολαύσουμε τον καφέ μας σ’ αυτό το θαυμάσιο τοπίο. Επιστροφή τις απογευματινές στα Γιάννενα. Ανάπαυση.

Το απόγευμα έχουμε ελεύθερο χρόνο να επισκεφτούμε το νησάκι της κυρά Φροσύνης, παίρνοντας τα βαρκάκια από τον Μώλο. Επίσης μπορούμε να επισκεφθούμε το ιστορικό ΚΑΣΤΡΟ των Ιωαννίνων (κτίστηκε επί Αυτοκράτορος Ιουστινιανού το 528 μ. χ), μέσα στο οποίο βρίσκονται το Βυζαντινό καθώς και το Δημοτικό Μουσείο. Βράδυ ελεύθερο.

 

3η ΗΜΕΡΑ:28 Αυγ.(ΚΥΡΙΑΚΗ): ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ-ΞΑΝΘΗ

07:30 Αναχώρηση για ΚΟΝΙΤΣΑ-ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ, όπου θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία –Δέηση &Τελετή στο Μνημείο Πεσόντων. Με το πέρας αναχωρούμε και σταματάμε για καφέ στη γειτονική ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με στάση στα ΓΡΕΒΕΝΑ (γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα, κατόπιν δηλώσεως συμμετοχής). Συνεχίζουμε την επιστροφή μας, με ενδιάμεση στάση για προσκύνημα στην Παναγία ΣΟΥΜΕΛΑ. Τέλος αναχωρούμε και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε τις βραδινές ώρες στην ΞΑΝΘΗ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ( κατ’ άτομο):

Σε τρίκλινο δωμάτιο 45 €, σε δίκλινο δωμάτιο 50 € ενώ στο, Μονόκλινο δωμάτιο 75.€.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο PALLADION στα Ιωάννινα
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελή τουριστικά πούλμαν του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & πρόσθετη ταξιδιωτική ασφάλεια

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισιτήρια για είσοδο και ξεναγήσεις σε Μουσεία και λοιπούς προορισμούς
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΜΟΥΣΕΙΑ- ΩΡΑΡΙΟ-ΤΙΜΗ-Ιστοσελίδες :

1.ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ : http://www.spilaio-perama.gr/

Ωράριο :09 00-1700, Ομαδική είσοδος: 5,5€

 

2.ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ (κέρινα ομοιώματα): http://www.spilaio-perama.gr/

Ωράριο :10 00-1600, Ομαδική είσοδος: 3 €

 

ΟΜΑΔΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ( προαιρετικά).-ΤΙΜΗ ΜΕΝΟΥ

  • 26 Αυγ.(ΔΕΙΠΝΟ): Ταβέρνα ‘’ ΑΓΝΑΝΤΙ’’( στην παραλία ‘’Μώλος’’): 11€
  • 27 Αυγ.(ΓΕΥΜΑ): ΜΟΝΟΔΕΝΤΡΙ (Ζαγοροχώρια)’’ Φρόσω’’:12,5/14,50€
  • 28 Αυγ.(ΓΕΥΜΑ): ΓΡΕΒΕΝΑ Ταβέρνα ‘’Αυλαίς’’                                  : 12€.