«Δε φτάνουν οι καλές προθέσεις, λύση τώρα για την απαλλαγή από τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, ζητά και πάλι η Χαρά Κεφαλίδου».

 

Δυστυχώς ο παραλογισμός της κυβέρνησης συνεχίζεται αφού υποχρεώνει ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν εισέπραξαν ενοίκια από τους μισθωτές τους, να πληρώσουν φόρο. Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό.

 

Επανήλθε με νέα Επίκαιρη Ερώτηση για την απαλλαγή από τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων για το έτος 2015, η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου.

Λιανίδης 9

Κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής της στη Βουλή, την 18 Απριλίου 2016, για την απαλλαγή από την άδικη φορολόγηση των πολιτών για τα ανείσπρακτα μισθώματα έτους 2015, είχε προτείνει στον Υπουργό ως λύση, τη συνυποβολή από τον φορολογούμενο ιδιοκτήτη, αντιγράφου εξωδίκου δηλώσεως προς τον μισθωτή προκειμένου να απαλλαγεί από την φορολόγηση ανύπαρκτων εισοδημάτων. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Αλεξιάδης υποδέχτηκε με χαρά τη σχετική πρόταση της βουλευτού, υποσχόμενος ότι το υπουργείο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο καυτό αυτό θέμα που απασχολεί χιλιάδες πολίτες, μέχρι σήμερα – 24 μόνο ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων – η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία ρύθμιση, παίζοντας με την αγωνία των αποστραγγισμένων πολιτών.

Δεν φτάνουν τα ωραία λόγια και οι καλές προθέσεις τόνισε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

 

Αθήνα, 31 Μαΐου 2016

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Τον  κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Φορολόγηση Ανείσπρακτων Μισθωμάτων 2015 και Αποχή Δικηγόρων».

 

Κύριε Υπουργέ,

Με την με Αρ. Πρωτ. 757/06-04-16, Επίκαιρη Ερώτησή μου αναφορικά με την απαλλαγή από τη φορολόγηση των πολιτών για τα ανείσπρακτα μισθώματα έτους 2015 χωρίς την προϋπόθεση της παρ.4 αρθρ. 11 του ν. 4346/2015, εν όψει της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων, ζήτησα να ενημερωθώ για τις ενέργειες του Υπουργείου Σας. Κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή την 18 Απριλίου 2016, πρότεινα ως λύση την συν υποβολή από τον φορολογούμενο, αντιγράφου εξωδίκου δηλώσεως προς τον μισθωτή προκειμένου να απαλλαγεί από την φορολόγηση ανύπαρκτων εισοδημάτων. Η θέση του υπουργείου ήταν θετική.

 

Στη συνέχεια με την με Αρ. Πρωτ. 0001093/21-4-2016 επιστολή μου προς το Υπουργείο, σας υπέβαλα εγγράφως την ως άνω πρότασή μου.

 

Επειδή μέχρι σήμερα το Υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία ρύθμιση του ζητήματος.

Επειδή η προθεσμία υποβολής φορολογικών Δηλώσεων λήγει την 30-6-16.

Επειδή θεωρώ κατά τα ανωτέρω, δεδομένη την θετική στάση του Υπουργείου σας και την πρόθεσή σας να μην επιβαρύνετε άδικα τον φορολογούμενο που ήδη είναι εξαντλημένος φορολογικά.

Επειδή η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται και η κατάσταση είναι αδιέξοδη

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί και πότε αυτές θα ανακοινωθούν με έκδοση εγκυκλίου ή Υ.Α. ώστε η αδυναμία άσκησης αγωγής, διαταγής πληρωμής κλπ λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των δικηγόρων να μην αποβεί σε βάρος των φορολογουμένων για εισοδήματα που δεν εισέπραξαν;

 

                                                                        Η Ερωτώσα Βουλευτής

                              

     Χαρά Κεφαλίδου