Υλικά

μισό κιλό μπισκότα στρογγυλά ή τετράγωνα
1 μικρό πακετάκι φρέσκο βούτυρο
1 κουτί μικρό κακάο
μισό κιλό άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 ποτήρι του νερού γάλα
λίγα καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού τρούφα σοκολάτα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδα τριμμένη
Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε σε ένα σκεύος το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό ολόκληρο και συνεχίζουμε το δούλεμα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε κατόπιν το κακάο, το ανακατεύουμε και αυτό και η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μπισκότο, το αλείφουμε με κρέμα από την επίπεδη πλευρά (κάτω), τοποθετούμε 3 – 4 κομματάκια καρύδια και ενώνουμε με το άλλο μπισκότο.

Βήμα 4

Αλείφουμε γύρω γύρω και στρωτά πάλι με κρέμα και αφήνουμε ακάλυπτο το κάτω και πάνω μέρος του μπισκότου.

Βήμα 5

Βάζουμε το γάλα σε βαθύ πιάτο και όπως είναι ενωμένα τα δύο μπισκότα, τα βουτάμε γρήγορα γρήγορα στο γάλα και κατόπιν τα τυλίγουμε στην τρούφα και στην καρύδα, που προηγουμένως ανακατέψαμε.

Βήμα 6

Τοποθετούμε όλα τα μπισκότα σε πιατέλα και τα βάζουμε αμέσως στο ψυγείο.

magazi