Περισσότερες από 20 προσαγωγές έκαναν οι άντρες των ΜΑΤ, μετά την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.  Οι αντιεξουσιαστές διέκοψαν την Λειτουργία στη Μητρόπολη και πέταξαν φυλλάδια, που έγραφαν συνθήματα κατά των εκκενώσεων των υπό κατάληψη κτιρίων της Θεσσαλονίκης από πρόσφυγες και μετανάστες.  Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και με τη λήξη του συμβάντος, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.

«Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σχολιάζοντας το γεγονός. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος, όπου λειτουργούσε. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήγησε για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και η κοινωνία.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 26 προσαγωγές για την εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 26 προσαγωγές των μελών της ομάδας αντιεξουσιαστών που έκαναν σήμερα το πρωί άντρες των ΜΑΤ, ύστερα από την εισβολή τους στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι 26 προσαχθέντες, συνελήφθησαν για διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα των αντιεξουσιαστών, εισέβαλε νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, διακόπτοντας την κυριακάτικη λειτουργία, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη.