Συνοδευόμενη από ευχές η δήλωση του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, ο οποίος κάνει αναφορά για μία επανεκκίνηση μιας αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης, για την οποία καθυστέρηση φταίνε οι προηγούμενοι, ο Περιφερειάρχης απλά επιβεβαιώνει το αδιέξοδο.
Όμως αντί να σπαταλάτε χρόνος σε λόγια χωρίς αντίκρισμα, σε διαπιστώσεις, σε κοπιώδη προσπάθεια που γίνεται εδώ και 18 μήνες, σε μη επανεκκίνηση της οικονομίας, παρ όλα αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ανάπτυξη στην Περιφέρεια αργεί.
Θα ήταν προτιμότερο να είχαμε λιγότερα λόγια στην Περιφέρεια και περισσότερα αποτελέσματα.
Ιδού λοιπόν η Ρόδος για να αποδειχθεί ότι η Περιφέρεια δεν χρειάζεται κανέναν και μπορεί μόνη της να διαψεύσει τούς αριθμούς της Eurostat.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
«Περιφερειάρχης ΑΜΘ: « Δεν μας αξίζει και δεν θα παραμείνουμε τελευταία περιφέρεια της χώρας, που καταγραφήκαμε το 2013.Μπορούμε και θα πάμε ψηλά»

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου με στοιχεία της Eurostat, όπου καταγράφεται η ΑΜΘ ως η τελευταία περιφέρεια στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας το 2013 και στις τελευταίες 20 της Ευρώπης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης αντέδρασε λέγοντας:

«Από το 2013, η έλλειψη συγκροτημένου προγραμματικού σχεδιασμού η διαρθρωτική αδράνεια και καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών, ανέστειλαν την δυναμική του τόπου μας ενώ παρέλυσαν προνομιούχους τομείς της περιφερειακής οικονομίας.
Δεν μας αξίζει και δεν θα παραμείνουμε η τελευταία περιφέρεια στη χώρα, όπου το 2013 οδηγηθήκαμε. Μπορούμε και θα πάμε ψηλά.
Επιχειρούμε δυναμικά να ανατρέψουμε την κατάσταση, υπό άκρως αντίξοες συνθήκες, με την εφαρμογή σχεδίου επανεκκίνησης της περιφερειακής διακριτής οικονομίας.
Σήμερα η Περιφέρεια Α.Μ-Θ χρειάζεται περισσότερο από ποτέ και το επιχειρούμε, μια υγιή διακριτή περιφερειακή ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα, δική της και αυτοτροφοδοτούμενη και όχι επιδοτούμενη που να έχει διάρκεια, να μην είναι ρηχή αλλά θεμελιωμένη βαθιά και να συνδέεται με την ταυτότητα, τα παραγωγικά χαρακτηριστικά και το ανθρώπινο δυναμικό μας.
Επιχειρούμε σε αυτό το πλαίσιο και με συνέργειες. Παράλληλα μας απασχολεί κάθε στρατηγική και μεθοδολογία που θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα ανάκαμψης για τον τόπο μας και την δυναμική έξοδο του από την κρίση.

Η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη διαθέτει μεγάλες δυνατότητες, επιδιώκουμε να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο».