Δεν γνωρίζουμε αν οι προτάσεις των μελλών του Αρτέμη Σώρρα είναι ένα καλογραμμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή μία πραγματικότητα που υφίσταται και αδυνατούμε να πιστέψουμε. Όπως και να έχει όμως το θέμα τα στελέχη του πιστεύουν σε αυτό και αγωνίζονται να πείσουν και τους δημάρχους να μπούνε στην διαδικασία να εκταμιεύσουν από καταπιστεύματα που βρίσκονται σε διεθνής οικονομικούς οργανισμούς προκειμένου να υλοποιήσουν έργα υποδομών που θα φέρουν εκτός από την καλλίτερη διαβίωση των δημοτών και έσοδα στον δήμο.
Μέχρι στιγμής οι δήμαρχοι της Ξάνθης αποφεύγουν συστηματικά να εμπλακούν σε όλη την διαδικασία.
Τι θα κάνουν τα μέλη του Ε.ΣΥ Ξάνθης; Θα απαιτήσουν απάντηση έστω και αρνητική με την νόμιμη οδό;
Θα φανεί πολύ σύντομα μιας και ο χρόνος για να απαντήσουν οι δήμαρχοι οι οποίοι δεν το έφεραν το θέμα ούτε καν σε εκτός ημερησίας διάταξη θέμα για να συζητηθεί στα δημοτικά τους συμβούλια. Το μέλλων σε αυτόν τον τομέα αναμένετε ενδιαφέρων.
Αξίζει να τονίσουμε ότι ο ζήλος και η προσπάθεια των μελλών του ΕΣΥ συνεχίζεται αμείωτος.
Τα μέλη του Ε.ΣΥ Ξάνθης Νίκος Τοφέας και Γιάννης Τσέρνος έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να πείσουν τους δημάρχους της Ξάνθης να κάνουν χρήση του παγκόσμιου καταπιστεύματος που υπάρχει, κατά τα λεγόμενα τους, στην παγκόσμια τράπεζα και σε άλλους Διεθνής Οργανισμούς προκειμένου να πραγματοποιήσουν έργα υποδομής επ ωφελεία των δημοτών τους.
Ένα θέμα που οι δήμαρχοι της Ξάνθης αλλά και όλοι οι δήμαρχοι της Χώρας, εκτός από πέντε που τα μέλη του Άρτεμη Σώρρα δεν ονοματίζουν για λόγους που οι ίδιοι ξέρουν. Θέτουν θέμα ασφάλειας και πιέσεων των δημάρχων.
Οι δήμαρχοι της Ξάνθης δεν απάντησαν στο αίτημα των μελλών του κ. Σώρρα για την συμμετοχή τους και όπως είπαν ο κ. Τσέρνος και ο κ. Τοφέας θα κάνουν χρήση παντός νομίμου δικαιώματος για να λάβουν μία απάντηση από τους δημάρχους και ιδιαίτερα του δημάρχου Ξάνθης μιας και το Κονδύλη με την παρέμβαση του κ. Σώρα ξεπερνά τα 7 δις ευρώ από το καταπίστευμα ύψους πολλών τρισεκατομμυρίων.