Στην αρχή το είχαν ΙΚΑ, μετά το έκαναν ΕΟΠΥΥ και σήμερα ΠΕΔΥ. Διαφορετικές ταμπέλες το ίδιο και χειρότερο αποτέλεσμα.
Η ανικανότητα του Υπουργείου Υγείας σε όλο του το μεγαλείο. Τελικά την πληρώνουν οι Ξανθιώτες.
Σίγουρα δεν μπορούμε να καταλάβουμε που την πάει την δουλειά ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, όμως το αποτέλεσμα δείχνει ότι μετά τα Κ.Υ. της Ξάνθης και το ΠΕΔΥ της, πήγε περίπατο, αφημένο στην τύχη του, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.
Όταν σε έναν νομό που έχει 100.000 ψυχούλες όλες και όλες δεν μπορούν οι πολιτικοί εγκέφαλοι να οργανώσουν την πρωτοβάθμια υγεία αντιλαμβάνεται κανείς τι γίνεται στην Θεσσαλονίκη, Αθήνα και κατ επέκταση σε όλη την Ελλάδα. Κατά τα άλλα ο πολίτης πληρώνει τους υπέρογκους φόρους για να μην μπορούν να τους διαχειριστούν σωστά οι κυβερνόντες. Ας πρόσεχαν θα πει κανείς και ίσως να έχει δίκιο.
Έτσι με την πρωτοβάθμια υγεία στον γύψο, οι γιατροί του νοσοκομείου δεν μπορούν να εξασκήσουν την επιστήμη τους στους αρρώστους που χρειάζονται κάτι παραπάνω από την πρωτοβάθμια υγεία.
Κραυγή αγωνίας οι εργαζόμενοι στο ΠΕΔΥ Ξάνθης, κραυγή αγωνίας οι εργαζόμενοι στα Κ.Υ. Ξάνθης, κραυγή αγωνίας οι γιατροί του νοσοκομείου της Ξάνθης, κραυγή αγωνίας οι φαρμακοποιοί της Ξάνθης, κραυγή αγωνίας οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, βογγητά πόνου και απόγνωσης οι Ξανθιώτες.
Τελικά που πάει η υγεία στην Ξάνθη; Μήπως αντί για ταμπέλες οι φωστήρες της υγείας να άλλαζαν και το σύστημα υγείας προς το καλλίτερο; Διαφορετικά, να το κλείσουν για να ξέρουν οι Ξανθιώτες ότι θα πεθάνουν γιατί δεν υπάρχει υγεία. Είναι χειρότερο να λες στον άρρωστο ότι θα γίνει καλά, ενώ γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει καλά.