Μάλλον θα πρέπει να συγχαρούμε τα Ελληνικά(;) κόμματα για αυτήν την επιτυχία της Άγκυρας που ποτέ δεν έκρυψε ότι ήθελε 4 μειονοτικούς βουλευτές στην Ροδόπη και την Ξάνθη.
Αυτό που έγινε στην Ροδόπη ήταν το όνειρο της Άγκυρας εδώ και δεκαετίες. Το μεθοδεύει αργά σταθερά και το πέτυχε. Τρείς μειονοτικούς βουλευτές. Ούτε στον ύπνο τους.
Κάποιοι μιλούν στην Αθήνα για ισονομία, ισοπολιτεία, και διάφορα άλλα τέτοια φούμαρα μέχρι να καθίσουν στην πολυπόθητη πολυθρόνα και να διαχειρίζονται χωρίς τον παραμικρό κόπο και βάσανο, το δημόσιο χρήμα και να μην έχουν καμία απολύτως υποχρέωση απέναντι στους νόμους, λόγου της περί ευθύνης Υπουργών το αξίωμα, να πει κανένας; Αποφασίζω και διατάζω να πει κανένας; Όπως και να το πείς κανένας δεν λογοδοτεί για τις πράξεις τους είτε βλάπτουν οικονομικά την Χώρα είτε την βλάπτουν Εθνικά.
Η ουσία είναι ότι δυστυχώς για την Θράκη τα κόμματα δεν ήρθαν σε μία κατά αρχήν συμφωνία προκειμένου να αποτρέψουν αυτό που πάντα επιδίωκαν οι «γείτονες».
Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, άλλωστε οι μειονοτικοί βουλευτές στην μέχρι τώρα πορεία τους και συμπεριφορά τους μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με προκλητικό τρόπο μάλιστα θα έλεγα, απαιτούσαν από την Ελληνική Βουλή, αυτά ακριβώς που η Άγκυρα εδώ και πολλές δεκαετίες ζητά δήθεν για το καλό της μειονότητας.
Μακάρι να διαψευστώ.