Επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις ανδρών του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας γίνεται προσπάθεια από το πρωί να αντιμετωπιστεί η εξέγερση χιλιάδων μεταναστών, ιδιαίτερα Αφγανών, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Στις 8 το πρωί αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η κατάληψη του πλοίου Blue Star 1 από περίπου 1000 Αφγανούς, που αποπειράθηκαν να εισβάλουν φωνάζοντας «Αθήνα – Αθήνα». Η κατάληψη αποφεύχθηκε όταν έκλεισαν οι καταπέλτες του πλοίου, αλλά την ίδια ώρα εκατοντάδες επιβάτες που επιβιβάζονταν σε αυτό εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στους μετανάστες και στο πλοίο.

ΣΧΟΛΙΟ: Και αυτοί είναι πρόσφυγες; Αυτοί με την συμπεριφορά τους προσπαθούν να επιβληθούν στην Χώρα μας.

Στο λιμάνι του Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2500 μετανάστες

Σταγόνα στον ωκεανό. Πρέπει να αλλάξει ριζικά και σε πολύ λίγο χρόνο ο τρόπος διαχείρισης των ανθρώπων αυτών γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι όλοι πρόσφυγες και αν τσεκαριστούν οι πληροφορίες ότι ειδικά από τότε που οι Αφγανοί «πρόσφυγες» έκαναν «στέκι» την Ελλάδα οι ποσότητες ναρκωτικών που «κυκλοφορούν» στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Εuropol: Έως και 30.000 πρόσωπα συμμετέχουν στο δίκτυο διακίνησης μεταναστών

Έως και 30.000 άνθρωποι εμπλέκονται στο παράνομο δίκτυο διακίνησης μεταναστών από χώρες του τρίτου κόσμου στην Ευρώπη, δήλωσε ο υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol) σε μέσα ενημέρωσης της Τσεχίας χθες.

ΣΧΟΛΙΟ: Αντιλαμβάνεται κανένας πόσο κερδοφόρα είναι αυτή η υπόθεση και θα πρέπει όλους να τους απασχολήσει η σκέψη γιατί αυτοί οι άνθρωποι, άραγε, επιλέγουν σαν «μεταβατική» Χώρα την Ελλάδα και δεν ζητάνε απευθείας βίζα για τις χώρες που «τάχα» είναι ο τελικός προορισμός τους; Δεν είναι δυνατό να πληρώνει ο κάθε «πρόσφυγας» 10.000 δολάρια για να φτάσει στην Χώρα μας με κίνδυνο την ζωή του και με κόστος 1000 δολάρια, ζητώντας βίζα από μία διπλανή χώρα και με 300 ευρώ αεροπορικό εισιτήριο, να πάει στην χώρα της αρεσκείας τους;
Για να μην τρελαθούμε όλοι μαζί τελικά.
Κάτι «βρωμάει» σε αυτήν την ιστορία και σίγουρα, δεν είναι όλοι «πονηροί» τύποι, που βρήκαν την χώρα μας ξέφραγο αμπέλι και έρχονται σωρηδόν.

Β. Όρμπαν: Μπορεί να καταλήξουμε να είμαστε μειονότητα στην ήπειρό μας

Μάλλον βλέπει μακρύτερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας από τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

ΥΠΑΠΕΝ: Τακτοποίηση των αυθαιρέτων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016
Πάλι από τα αυθαίρετα θα βγάλει χρήματα αυτό το άχρηστο κράτος; Κάθε φορά που μένει από μετρητά το Υπουργείο των Οικονομικών βάζει μπροστά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και «χαρατσώνει» τα αυθαίρετα και ποτέ κανένας δεν έκανε κάτι για αυτούς που «βλέπουν αλλά δεν βλέπουν» την ώρα που κατασκευάζονται τα αυθαίρετα.
Έλεος ποια με τον εκβιαστικό τρόπο συλλογής πόρων από αυτό το ανίκανο κράτος.
Να μην χρησιμοποιούν παιδιά για προεκλογική προβολή, ζητεί από τα κόμματα ο Συνήγορος του Πολίτη
Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται ο συνήγορος του Πολίτη. Μάλλον δεν καταλαβαίνει ότι οι επικεφαλής των κομμάτων κάνουν πόλεμο για το ποιος θα καταλάβει την καρέκλα και σε έναν πόλεμο υπάρχουν παράπλευρες απώλειες.
Σιγά να μην νοιαστούνε τα πολιτικά μας «καρτάλια» αν μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και παιδιά.
Πρόβλεψη για χρηματοδότηση 20.000 κενών στην εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας
Πρόβλεψη για χρηματοδότηση γίνεται. Η Χρηματοδότηση που θα βρεθεί δεν ξέρω.
Φ. Γεννηματά: Καρικατούρα δικομματισμού επιχειρούν Τσίπρας και Μεϊμαράκης

Κοίτα ποια μιλάει. Όταν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δημιουργούσαν τα πράσινα και τα μπλε καφενεία η Φώφη που ήταν βρε παιδιά;

Αλ. Τσίπρας: Αισιοδοξία για νέα εκλογική νίκη

Από αισιοδοξία καλά πάς αγαπητέ Αλέξη, αλλά τι ακριβώς θα κάνεις με την αισιοδοξία σου στις 21 του Σεπτέμβρη; Θα δώσεις μέχρι τότε να καταλάβει το κοπάδι από τα πρόβατα που τρέχει για χάρη ολονών σας στις κάλπες κάθε τρείς και λίγο; Ή θα τους «ταΐσεις» στις 21 Σεπτεμβρίου αισιοδοξία;
Μάλλον δεν γνωρίζεις επειδή εσύ είσαι χορτάτος, ότι με αισιοδοξία δεν γεμίζει κανενός το στομάχι.

Επίσκεψη Δ. Αβραμόπουλου και Φ. Τίμερμανς στη Κω, για το μεταναστευτικό

Καλά κρασιά.

Υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας οι ΗΠΑ

Δύο φορές καλά κρασιά.

Κ. Κρέτσου: Τον Οκτώβριο ξεκινά η εκταμίευση των 35 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία
Ας το δούμε πρώτα και μετά κουβεντιάζουμε.
Αλήθεια με ποια κυβέρνηση θα γίνει ο προγραμματισμός της ανάτασης της οικονομίας; Με αυτούς που έχουν «καθαρίσει» για πάρτη τους όλα τα ΕΣΠΑ και όλες τις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις;