Την αναγκαιότητα της ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, επισήμανε κατά την παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου, πρ. Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Επιμελητήριο Ξάνθης.
Ο κ. Παπαδόπουλος κατέστησε σαφές ότι «είναι ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία του πολιτικού κράτους, να περιθωριοποιηθούν τα «λούμπεν» στοιχεία της επιδερμικής πολιτικής πραγματικότητας και άμεσα να δημιουργηθεί μία νέα κατάσταση η οποία και θα δημιουργήσει το νέο πολιτικό σκηνικό, με αξιακά δεδομένα, που θα δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη…»
DSC08685
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μια νέα ώθηση και προοπτική για μια νέα αρχή, για την «Επαναθέσμιση της ελληνικής πολιτείας» έδωσε την Δευτέρα το απόγευμα το βιβλίο του Ιατρού και συγγραφέα Κωνσταντίνου Γεροντή το οποίο παρουσιάστηκε στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.
Την εκδήλωση πραγματοποίησε η ΑΕΔΕ Θράκης, σε συνεργασία με την εφημερίδα «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ», παρουσία πολλών σκεπτόμενων Ξανθιωτών, οι οποίοι μέσα από τις εύστοχες επισημάνσεις των ομιλητών Αλέκου Παπαδόπουλου – τ. Υπουργού, Κυριάκου Λουφάκη – Προέδρου του ΣΕΒΕ, Στέργιου Γιαλάογλου – επιφανή Νομικού και Σπύρου Κιαρτζή, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Οικονομολόγου, προβληματίστηκαν και συζήτησαν για όλα εκείνα τα οποία ο Κωνσταντίνος Γεροντής αναφέρει στο βιβλίο του.
Ένα βιβλίο το οποίο γράφτηκε προκειμένου να αποτυπωθούν οι ανησυχίες του ίδιου και συνάμα του συνόλου των πολιτών, αφού δυστυχώς, όπως αναφέρεται άλλωστε και στο πόνημά του, «έχει διαμορφωθεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού η συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος της χώρας.»
Πρωταρχικός στόχος του συγγραφέα είναι η παρότρυνση ενεργοποίησης της κοινωνικής πολιτικής του κράτους προς τον Έλληνα πολίτη.
Ωστόσο ο ίδιος δεν μένει μόνο εκεί, αφού συγχρόνως παρουσιάζει σκέψεις και προτάσεις για τη «φύση» και την « θεραπεία» των ασθενών σημείων που ενυπάρχουν στην όλη λειτουργικότητα της Ελληνικής πολιτείας, προτείνοντας, όπως άλλωστε μαρτυρά και ο τίτλος του βιβλίου την ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗ της.
DSC08700
IMG_4320
IMG_4348