Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Θράκης κ. Χατζηκωσταντίνου και τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Μ. Αμοιρίδη η τουριστική κίνηση σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι παρουσιάζεται μία σταθερότητα εισροής τουριστών από το εξωτερικό αλλά ο εσωτερικός τουρισμός παρουσιάζει κάμψη γύρω στο 80% στην ΑΜΘ.
Η μη συμμετοχή του εσωτερικού τουρισμού οφείλεται κυρίως στην οικονομική εικόνα που παρουσιάζει η Χώρα μας αλλά και τα capitol control συνέβαλαν πολύ περισσότερο στην μη μετακίνηση των Ελλήνων τουριστών.
Σύμφωνα με τους προλαλήσαντες η έλλειψη προβολής των θέρετρων της περιοχής μας είναι ανασταλτικός παράγοντας με την σημείωση ότι οι βόριοι ευρωπαίοι και οι βόρειοι γείτονες μας έχουν στοχοποιημένες τις θάλασσες της περιοχή μας. Καταβάλλονται προσπάθειες από όλους να ενισχυθεί ο 12μηνος τουρισμός.
Επίσης το όχι ξεκαθάρισμα της vizas των 72 ωρών, είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας σε συνδυασμό με την απαγόρευση τουριστικών λεωφορείων από την Νυμφαία, σημειώνοντας ο κ. Αμοιρίδης ότι το θέμα της επίλυσης του προβλήματος της εισόδου τουριστικών λεωφορείων είναι κοντά.
Τον Αύγουστο επισημαίνει ο κ. Αμοιρίδης αναμένεται ένα γκρούπ με τουριστικούς πράκτορες από Αγγλία και Γερμανία προκειμένου να ενισχυθεί ο 12μηνος τουρισμός στην περιοχή μας.